2 Δεκεμβρίου 2017

Κατακλυσμός στη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει τις περιοχές της.

Η νύχτα της Παρασκευής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη στην Ηπειρωτική Ελλάδα την ώρα που η Αιτωλοακαρνανία έχει κοπεί στα δύο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ ενώ το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί από την Κυριακή.

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Πρέβεζας

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα.

Συγκεκριμένα στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους.
Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Στα δύο κομμένη η Αιτωλοακαρνανία

Η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Μεσολογγίου - Αγρινίου έχει διακοπεί. Η παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Φαραγγιού της Κλεισούρας ( Ι.Μ. Αγίας Ελεούσας) έχει καταρρεύσει σε σημεία, ενώ από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, χρειάστηκε παρέμβαση απεγκλωβισμού οδηγών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι προκειμένου εκτελεσθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων της οποίας το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση λόγω έντονης βροχόπτωσης και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, κατά την διάρκεια των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

• Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κατεύθυνσης της Νέα Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, χιλιομετρική θέση 48+350, έως το κόμβο Συκιάς, χιλιομετρική θέση 58+000) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα (02-12-2017) έως την (22-12-2017).

Κατά  το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου Επαρχιακού Οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.

Oι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες στο Μεσολόγγι και στις γύρω περιοχές.

Πάνω από 300 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στο Αγρίνιο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Μεσολογγίου - Αγρινίου έχει διακοπεί

Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν κΈκκληση από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρθηκε στην κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων τονίζοντας πως ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.αι αυτά σε ασφαλές σημείο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: