6 Δεκεμβρίου 2017

«Έφυγε» ο Τζόνι Χαλιντέι, το πιο λαμπερό αστέρι της γαλλικής ροκ


Ο Τζόνι Χαλιντέι, για πολλούς το πιο λαμπερό αστέρι της γαλλικής ροκ, απεβίωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στα 74 του χρόνια, εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου στον πνεύμονα από τον οποίο έπασχε, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η σύζυγός του, η Λετισιά Χαλιντέι. «Ο Τζόνι Χαλιντέι έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια», έγραψε η σύντροφός του σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Ο Τζόνι Χαλιντέι-ή Ζαν-Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή-έζησε μια
Τζόνι Χαλιντέι (με τη Συλβί Βαρτάν του 

πολυτάραχη ζωή. Γεννημένος την 15η Ιουνίου 1943, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1966, είχε καταρρεύσει επί σκηνής το 1986, είχε παντρευτεί πέντε φορές, τις δύο την ίδια γυναίκα, την κόρη ενός από τους πιο παλιούς του φίλους, που είχε γράψει αρκετά από τα τραγούδια του.
Το 1994, ο πατέρας της συζύγου του, φίλος του Τζόνι Χαλιντέι, εγκανιάζει το Amnesia, ένα νυχτερινό κέντρο στο Μαϊάμι. Εκεί γνωρίζει στον ροκ σταρ την κόρη του Λετίσια. Παρά τη διαφορά ηλικίας, η Λετίσια 19 ετών και ο Τζόνι 51, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ο Τζόνι βοηθάει την Λετίσια, ήδη διάσημο μοντέλο, να ξεπεράσει τα προβλήματα ανορεξίας και να συμφιλιωθεί με την εικόνα της.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1996, το ζευγάρι παντρεύεται. Το 2004 υιοθετούν την Jade, με καταγωγή από το Βιετνάμ και 4 χρόνια αργότερα υιοθετούν και την Joy, από το Βιετνάμ επίσης.
Ο Τζόνι Χαλιντέι έχει παντρευτεί πολλές φορές και έχει δύο παιδιά από τους γάμους του. Η διασημότερη σύζυγός του είναι η Σιλβί Βαρτάν, με την οποία τραγούδησε επί πολλά χρόνια.
Στα 57 χρόνια της καριέρας του, ο Χαλιντέι πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και υπήρξε το «είδωλο των νέων» στη Γαλλία, διαπερνώντας εποχές και μουσικά στιλ, από το ροκ εν ρολ μέχρι τη βαριετέ, από τη ροκ ως τα μπλουζ. «Ως την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε με ψηλά το κεφάλι αυτή την ασθένεια που τον κατέτρωγε εδώ και μήνες, δίνοντάς μας σπάνια μαθήματα ζωής», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Λετισιά Χαλιντέι. «Υπάρχει κάτι από τον Τζόνι μέσα σε όλους μας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της συζύγου του Τζόνι Χαλιντέι η γαλλική προεδρία, προσθέτοντας ότι «δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», ειδικά «τις ερμηνείες του».Δεν υπάρχουν σχόλια: