5 Δεκεμβρίου 2017

Χορτάσαμε υπονοούμενα, χορτάσαμε δηθενιές και πολιτικούς εντυπωσιασμούς.


Γράφει η Κατερίνα Τσαλού

Και δεν της φαινόταν ότι θα ήταν μια εβδομάδα με τόση ένταση. Αυτή που μας πέρασε φυσικά εννοώ.

Φυσικά και δεν θα σχολιάσω τα των μηνύσεων. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι οι σχέσεις των δυο πολιτικών ανδρών Κουκοδήμου –Χιονίδη δεν ήταν αγαστές εδώ και καιρό.
Εδώ και πόσο καιρό;

Σχεδόν από τότε που η έντονη φημολογία για το ενδιαφέρον του βουλευτή Πιερίας για το δημαρχιακό θώκο άρχισε να ακούγεται όλο και πιο έντονα στον προθάλαμο του δημαρχιακού γραφείου και όχι μόνο.

Και οι κακές αυτές σχέσεις όλο και έπαιρναν διαστάσεις κόντρας, η οποια επίσης γνωστή στους γαλάζιους και όχι μόνο κόλπους, συντηρούνταν και πολλές φορές πυροδοτούνταν από τα θέματα της επικαιρότητας.

Τώρα θα μου πείτε, από την κόντρα μέχρι τη μήνυση είναι μεγάλη η απόσταση. Εδώ κατά την ταπεινή μου άποψη έπαιξε ρόλο μόνον ένας. Κι αυτός ήταν ο δήμαρχος Κατερίνης.

Ο ίδιος πυροδότησε χωρίς προφανή λόγο μέχρι στιγμής-εκτός κι αν ήταν το θέμα στην επικαιρότητα και δεν το γνωρίζαμε- την ένταση και εν τέλει τη ρήξη.

Κι αυτό που πιστεύω είναι το μείζον ζήτημα για όλους εμάς, δεν είναι αν τελικά θα τα βρουν ή δεν θα τα βρουν στα δικαστήρια.

Το έχω γράψει και στο παρελθόν, πολύ πρόσφατα μάλιστα, θα το επαναλάβω όσες ακόμη φορές χρειαστεί. Ο πολιτικός λόγος, τα επιχειρήματα, οι θέσεις, η αντιπαράθεση απόψεων λείπουν από αυτόν τον τόπο.

Χορτάσαμε υπονοούμενα, χορτάσαμε δηθενιές και πολιτικούς εντυπωσιασμούς.

Εάν ο δήμαρχος αισθανόταν ότι κάτι πήγαινε στραβά με την υπόθεση όφειλε να το καταγγείλει τότε (Μάρτιο του 2016) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που το έκανε προχθές. Ειδάλλως, υποκρύπτει ο ίδιος τον πραγματικό λόγο της τωρινής του έκρηξης.

Αν τώρα «θυμήθηκε» το πρόβλημα, τότε έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αντανακλαστικά του κι αυτό είναι επίσης μείζον ζήτημα.

Η αλαζονεία, η έλλειψη ψυχραιμίας και η προσπάθεια με κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας να «κερδίσεις» τις όποιες εντυπώσεις χωρίς αντίλογο μάλιστα, είναι δείγμα κάκιστης χρήσης της εξουσίας που σου δίνει το αξίωμά σου.

Όσο για την κατάντια του δημοτικού συμβουλίου; Το έχω ξαναγράψει. Στα όσα χρόνια καλύπτω το ρεπορτάζ του δήμου Κατερίνης, πολύ φοβούμαι ότι αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που έχει ποτέ διανύσει το κορυφαίο κατά τα λοιπά συλλογικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου.

Όταν οι χαρακτηρισμοί «είσαι ηλίθια» εκτοξεύονται αντί «καλημέρας» και οι αντιδράσεις του σώματος είναι να ξεσπούν σε γέλια ή στη χειρότερη των περιπτώσεων σε χειροκροτήματα, όταν ο πολιτικός τσαμπουκάς αρχίζει και τελειώνει στην αριθμητική υπεροχή χωρίς κανένα άλλο πολιτικό επιχείρημα, αντιλαμβάνεστε το επίπεδο για το οποίο συζητούμε.

Όταν οι δημότες που διαμαρτύρονται, χαρακτηρίζονται θεατρίνοι που κάνουν σόου στα δημοτικά συμβούλια και οι πολίτες αντιμετωπίζονται ανάλογα με το ποιον υποστήριζαν στις δημοτικές εκλογές, κατανοείτε τον ξεπεσμό.

Όσοι πιστεύουν ακόμη ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν τα συλλογικά όργανα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Εκεί απλώς επικυρώνονται από τους αριθμητικά περισσότερους.

Αυτά έχω να καταθέσω για το ζήτημα που απασχόλησε κατά κύριο λόγο την επικαιρότητα την εβδομάδα που πέρασε και να ευχηθώ «ηρεμία» για αυτήν που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: