6 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση και εφαρμοσμένη διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων» στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 04/12/2017 και ώρα 11:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Κατερίνη. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των αγελαδοτρόφων, με θέμα: «Διαχείριση και εφαρμοσμένη διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αγελαδοτρόφοι του Νομού Πιερίας. Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η διαχείριση και η εφαρμοσμένη διατροφή στις αγελαδοτροφικές εκμεταλλεύσεις με ομιλητή τον κύριο Γεώργιο Βαλεργάκη, Κτηνίατρο, Επίκουρο Καθηγητή DrVetMed, PhD, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. Τη συζήτηση της ομιλίας συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., κος Τάσος Κυριακίδης.

Ο κος Βαλεργάκης ανέπτυξε την βασική αρχή της «διατροφής με ακρίβεια» (precision feeding). Σύμφωνα με αυτή, στα μηρυκαστικά χορηγούνται εκείνες οι ποσότητες και αναλογίες θρεπτικών συστατικών που μεγιστοποιούν την απόδοση της μικροβιακής χλωρίδας της μεγάλης κοιλίας και την πεπτικότητα των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται τα πλεονάσματα που δεν αξιοποιούνται από τα ζώα, κοστίζουν ακριβά και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και στη δυνατότητα χρησιμοποίησης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων που αποδομούνται σε μικρό βαθμό ή που οι πρωτεϊνες τους έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία (by-pass), ώστε να προστατεύονται από τη διάσπασή τους στο περιεχόμενο της μεγάλης κοιλίας.

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. ανέπτυξε μία νέα σειρά ειδικών μιγμάτων συμπυκνωμένων ζωοτροφών για βοοειδή σε συνεργασία με καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες. Σκοπός της δημιουργίας της νέας σειράς προϊόντων είναι η διατήρηση της υγείας των ζώων σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Τελικός στόχος είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής. Η φιλοσοφία ανάπτυξης των νέων προϊόντων στηρίζεται στην παγκοσμίως κυρίαρχη σήμερα αρχή της «διατροφής με ακρίβεια». Τα νέα προϊόντα Protein Extra και ByPass πρωτεϊνη UDP43 είναι ειδικής επεξεργασίας και διατίθενται αποκλειστικά από τη ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο κύριος Βαλεργάκης με ευχαρίστηση δέχθηκε και απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση και την εφαρμοσμένη διατροφή στις αγελαδοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: