25 Δεκεμβρίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης - Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Την έκδοση της επίσημης απόφασης για το επίδομα θέρμανσης 2018, αλλά και για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στο Taxisnet, περιμένουν οι καταναλωτές.
Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι το σχετικό ποσό θα περιορισθεί κατά 50% βάσει των υποχρεώσεων του μνημονίου. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα παραμείνει ο ίδιος, τα ποσά του επιδόματος θα περιορισθούν έως και κατά 50% για τους δικαιούχους. Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 4%, σε αντίθεση με τα εισοδήματα των νοικοκυριών που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις.
Οι πληροφορίες για τα κριτήρια, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα. Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα.
Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: