5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Αλλαγές  στον Κ.Ο.Κ. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ποινικοποιείται η μούντζα. Ποιος τόπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παράγει έργο.

**
Και τι είναι η μούντζα;. Ανοιχτή παλάμη με τα δάχτυλα τεντωμένα με καταγωγή κατ΄ άλλους την Περσία, κατ΄ άλλους την Αρχαία Ελλάδα ή το Βυζάντιο. Ευδοκιμεί κυρίως σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία κι’ όπου γης Έλληνες.
**
Τη χρησιμοποιούμε κυρίως όταν θέλουμε να αποδοκιμάσουμε έναν οδηγό για την οδική συμπεριφορά του, έναν πολιτικό για την ανεπάρκεια του, έναν διαιτητή για την μεροληψία του.
**
Στο Βυζάντιο η μούντζα ήταν ποινή που επέβαλλε ο δικαστής (μουντζούρα  στο πρόσωπο του καταδικασθέντος για να διαπομπευθεί δημόσια). Σήμερα ειρωνικά αποκαλείται και παράσημο ανοιχτής παλάμης και οι νεοέλληνες το απονέμουν με ιδιαίτερη ευκολία.
**
Υπάρχει βέβαια και η αυτομούντζα όταν αυτομουντζώνεται ο καθένας μας ή για την κακή του τύχη ή για κάποιο λάθος του ή γιατί ψήφιζε Σύριζα.
**
Δεν μπορούσε βέβαια ένα τόσο σοβαρό αδίκημα να μην πέσει στην αντίληψη των ιδιοφυών υπουργών του Σύριζα που βάλθηκαν να εξυγιάνουν τον τόπο και να  μας μάθουν καλούς τρόπους.
**
Είναι βέβαιο ότι βήμα-βήμα η καλύτερα μούντζα –μούντζα πάμε μπροστά. Σκεφτείτε ότι πριν αρκετά χρόνια στα μέσα μαζικής μεταφοράς  υπήρχαν ταμπέλες που έγραφαν «απαγορεύεται το πτύειν».
**
Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, κανείς δεν μπορεί να μας πάρει στα σοβαρά, όλα τάχε η Μαριωρή, η ποινικοποίηση της μούντζας  μας έλλειπε. Λέτε να το έκαναν για να αποφεύγεται «κατ’ αναλογίαν» μούντζα σε πολιτικά πρόσωπα;
**
Δεν διευκρινίστηκε αν η επιβολή προστίμου για τη μούντζα ισχύει και για τους πεζούς. Κύριε υπουργέ, αυτομουντζώσου και πάρτο πίσω. Έχουμε περισσότερο σοβαρά πράγματα ν’ ασχοληθούμε . θυμίζεις Παττακό που μάζευε γόπες.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: