6 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών υγείας μέσω ΕΣΠΑ

Ένα διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, το οποίο αφορά σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, με έμφαση στις ευπαθείς έχει αναπτύξει ο Δήμος Κατερίνης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πολιτών για κοινωνική στήριξη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τη βελτίωση υποδομών, υπηρεσιών υγείας στο  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, καθώς και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Κατερίνης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σηματοδοτεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ (συνολικού προϋπολογισμού 177.500),  ως εξής:

Α. Για το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες:
-Προμήθεια λεωφορείου (minibus) 12 +1 θέσεων κατάλληλα διαμορφωμένου ώστε να μπορεί να μεταφέρει αναπηρικά αμαξίδια
-Αναβατόριο πισίνας για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία ή με περιορισμένες ικανότητες
- Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκπαιδευτικό παιχνίδι (εξειδικευμένα και προσαρμοσμένα για άτομα με αναπηρίες), για την εκμάθηση πληροφορικής
- Εξοπλισμός θρανίων και καρεκλών για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος
- Εξοπλισμός γυμναστηρίου
- Εξοπλισμός παιδικής χαράς.

Β. Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:
-Προμήθεια τριών επιβατικών  αυτοκινήτων (ένα για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων που διαμένουν στην Δημοτική Ενότητα Κατερίνης και δύο για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων που διαμένουν στις ορεινές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης).
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τώρα που όλο και περισσότεροι δημότες στηρίζονται στις κοινωνικές δομές, ο Δήμος Κατερίνης είναι καθημερινά δίπλα στους συνανθρώπους μας και προσφέρει ουσιαστικό έργο, ιδιαίτερα στις ασθενέστερες, στις πιο ευπαθείς ομάδες. Με ευαισθησία και σεβασμό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης (στην οποία είναι ενταγμένες οι συγκεκριμένες δομές), Θωμάς Παπαδημητρίου:«Με άξονα την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας, βασική προτεραιότητα του Δήμου Κατερίνης  είναι η εξυπηρέτηση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, των ευπαθών ομάδων γενικότερα». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το έργο το οποίο, όπως αναφέρθηκε θα επικεντρωθεί στον εξοπλισμό των υποδομών για τις παραπάνω δομές, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: