22 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλα τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στη Στερεά Ελλάδα

Τεράστια προβλήματα στο μεγαλύτερο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων να δίνουν «μάχη» για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.


Το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας των υπηρεσιών πέφτει στο να κρατηθεί ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και κυρίως η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχει έντονη χιονόπτωση στο ύψος του Μαρτίνου, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην απαγόρευση της κίνησης μεγάλων φορτηγών οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι τόσο στην ΠΑΘΕ και στο ύψος του Μαρτίνου όσο και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου, όπως στους οδικούς άξονες από Λαμία προς Άμφισσα, Δομοκό και Καρπενήσι, η έντονη χιονόπτωση αλλά και τα εγκλωβισμένα φορτηγά αλλά και επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς αλυσίδες, δυσκολεύουν το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού και ρίψης αλατιού, τα οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν καν να κινηθούν. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και αλατιέρες, απασχολήθηκαν αποκλειστικά για να απεγκλωβίσουν λεωφορεία και φορτηγά οχήματα που κινούνταν χωρίς αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του χιονιού.

Ο χιονιάς χτυπάει τη χώρα

Τα επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στη Στερεά Ελλάδα και στα οποία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι αυτά του Μπράλου, του Δρούγου στο Δομοκό και η περιοχή του Τυμφρηστού προς Καρπενήσι. Στα συγκεκριμένα σημεία, η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων κάνουν συνεχή προσπάθεια για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Τεράστια είναι τα προβλήματα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας, όπου αυτή τη στιγμή αρκετά χωριά είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα και παρά το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί μηχανήματα απομάκρυναν το χιόνι που είχε πέσει τις προηγούμενες ώρες.

Το ύψος του χιονιού, στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Ευρυτανίας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας αλλά και της Εύβοιας ξεπερνά κατά πολύ το μισό μέτρο. Αρκετός όγκος χιονιού ωστόσο, έχει πέσει και σε πεδινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, με το χιόνι να φτάνει ακόμη και μέχρι τις παραλίες του Μαλιακού και του Ευβοϊκού Κόλπου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: