11 Ιανουαρίου 2018

Μαθητές του 3ου και 5ου ΓΕΛ παρακολουθήσαν διάλεξη για την τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου – υπολογιστή (BCI)

Την Παρασκευή 22/12/2017, μετά το τέλος των μαθημάτων, στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Εφαρμογές μη επεμβατικών διεπαφών εγκεφάλου – υπολογιστή».

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μεγάλη και αυτό οφείλεται αφενός μεν στον συντοπίτη μας εισηγητή, Dr Σεραφείμ Περδίκη (Μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ, Μεταδιδακτορικός ερευνητής – Μηχανικός Έρευνας) που ήταν εξαιρετικός και αφετέρου στους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου και 5ου ΓΕΛ που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.
Η διάλεξη ήταν μια εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης. Επίσης ήταν μια από τις δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Κόσμος και μικρόκοσμος». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με  συνεργασία του 3ου και του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Το θέμα που παρουσιάστηκε αφορά την προωθημένη έρευνα πάνω στην αλληλεπίδραση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τον υπολογιστή. Με εύληπτο, περιεκτικό και ευχάριστο λόγο ο κ. Περδίκης παρουσίασε τις τελευταίες γνώσεις και αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα αυτό.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρότι το σχολείο έκλεισε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, αξιοποίησαν την ευκαιρία, επέδειξαν ωριμότητα και φιλομάθεια και έφυγαν σίγουρα για τις διακοπές τους πιο σοφοί. Έδειξαν με τη στάση τους ότι το σημαντικό ξέρουν να το ξεχωρίζουν και να το σέβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: