7 Ιανουαρίου 2018

Αίσιο τέλος για την 35χρονη που είχε τραυματιστεί στον Όλυμπο

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έληξε το θρίλερ με την 35χρονη που είχε τραυματιστεί στον Όλυμπο.
Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας την παρέλαβε από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και την μετέφερε στο νοσοκομείο της Λάρισας, περίπου στις 1:30, τα ξημερώματα της Κυριακής.
 Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, για την 35χρονη ορειβάτη που είχε τραυματιστεί έπειτα από πτώση στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».
Στην πρώτη προσπάθεια που έγινε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή, καθώς έπεσε το σκοτάδι. Το Super Puma επέστρεψε, με νυχτερινό εξοπλισμό και κατάφερε να παραλάβει τη γυναίκα.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10.53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο Γ. Αποστολίδης και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι η 35χρονη είχε τραυματιστεί έπειτα από πτώση στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.
Το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».
Να σημειωθεί ότι στην πρώτη προσπάθεια που έγινε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή, καθώς έπεσε το σκοτάδι. Ωστόσο το Super Puma επέστρεψε, με νυχτερινό εξοπλισμό και κατάφερε να παραλάβει τη γυναίκα και να δώσει τέλος στο θρίλερ.
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: