11 Ιανουαρίου 2018

"Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε χθες βράδυ  σε εκδήλωση στελεχών του Κόμματος, στο Λιτόχωρο.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄ αυτήν την πραγματικά πολύ θερμή υποδοχή, που μου επιφυλάξατε σήμερα, εδώ στην Πιερία. Από καρδιάς σας ευχαριστώ για το χειροκρότημά σας, για το χαμόγελό σας και για τον ενθουσιασμό σας. 








Πράγματι, είχε δίκιο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμένα. Διότι, σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες με εξέλεξαν Πρόεδρο της μεγάλης μας Παράταξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο Απόστολο, όχι μόνο για τη διαχρονική του στήριξη, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει, εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντάς την σε αναπτυξιακό πρωταθλητή της χώρας. Έτσι όπως της αξίζει. Έτσι όπως σας αξίζει. Έτσι όπως αξίζει στη Μακεδονία μας.

Σήμερα ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή μέρα για εμένα. Είχα την ευκαιρία να περπατήσω στην Κατερίνη. Να επισκεφθώ πολλά χωριά. Να σφίξω πολλά χέρια. Να δω στο πρόσωπό σας, το χαμόγελό σας, τον ενθουσιασμό σας, την προσμονή σας, την επιθυμία σας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία, φίλες και φίλοι, θα έρθει. Και θα έρθει συντομότερα από ότι κάποιοι πιστεύουν. Και θα έρθει, διότι έχει γίνει πια κοινός τόπος σε όλες και σε όλους ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Δεν αξίζουμε, φίλες και φίλοι, να είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ ύφεσης. Δεν μας αξίζει τα νέα παιδιά να φεύγουν από την Ελλάδα, να αναζητούν δουλειές εκτός Ελλάδος. Δεν μας αξίζει να έχουμε νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιχειρούν, νέους επαγγελματίες οι οποίοι αγωνίζονται, να εργάζονται κάθε μέρα και να βλέπουν ότι έρχεται τελικά το Κράτος να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους κόπου. Δεν μας αξίζει να έχουμε νέους αγρότες, οι οποίοι επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους και με μια υπερφορολόγηση, η οποία τους τσακίζει και η οποία τους στερεί κάθε κίνητρο για πραγματική δουλειά. Δεν μας αξίζει να έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δεν μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μια Κυβέρνηση, η οποία, δυστυχώς, στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει ούτε την απαραίτητη υπευθυνότητα ούτε την απαραίτητη σοβαρότητα, προκειμένου να μας κάνει όλες και όλους εθνικά υπερήφανους.

Δεν είναι τυχαίο, φίλες και φίλοι, ότι επέλεξα αυτές τις ημέρες να βρεθώ εδώ στη Μακεδονία. Σήμερα στην Πιερία και αύριο στην Πέλλα. Είναι μέρες φορτισμένες. Είναι μέρες, όπου γνωρίζω πολύ καλά ότι οι Μακεδόνες συμπολίτες μας αισθάνονται μια ανησυχία, αλλά και μια προσμονή ταυτόχρονα για την επίλυση του εθνικού ζητήματος το οποίο μας απασχολεί. Και θέλω να σας πω μια κουβέντα μόνο την οποία είπα και στους Τομεάρχες του Κόμματός μας όταν μίλησα χθες για το ζήτημα αυτό. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι.

Όταν αναδείξαμε την εθνική μας γραμμή και προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης την οποία μπορούμε να δεχθούμε. Και η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας. Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθιξε ο Απόστολος, στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και αυτά πρέπει να σταματήσουν αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε αυτό το θέμα, διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η Παράταξη που πάντα έβαλε πρώτα το συμφέρον της χώρας. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα, φίλες και φίλοι, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα. Είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι μόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και επειδή ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουν να δουν οι ίδιοι, στο σχέδιό μας, το δικό τους μέλλον και τη δική τους ελπίδα.

Μίλησε ο Απόστολος πριν για τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της Πιερίας. Είχα την ευκαιρία να τις διαπιστώσω και εγώ σήμερα. Και είναι πραγματικά ατελείωτες. Ένας Νομός ο οποίος συνδυάζει θάλασσα και βουνό, ποιοτική αγροτική παραγωγή και Πολιτισμό θα έπρεπε, φίλε Απόστολε, να είναι πολύ πιο πλούσιος από ότι είναι σήμερα. Και αυτόν τον πλούτο θέλουμε εμείς να ξεκλειδώσουμε μέσα από τις δικές μας πολιτικές. Σε συνεργασία πάντα με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και με τις Δημοτικές Αρχές του τόπου. Γιατί εσείς ξέρετε, πολύ καλύτερα, πως μπορείτε πραγματικά να παράγετε πλούτο για τον δικό σας τόπο.

Αυτό θα κάνουμε, φίλες και φίλοι, και θα γνωρίζετε πάντα ότι στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν μεγάλο αρωγό και εδώ στην Πιερία και στη Μακεδονία συνολικά. Θέλω, λοιπόν, και πάλι, για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη την οποία παρέχετε στο Κόμμα μας. Να ευχαριστήσω τους παλιούς αγωνιστές που είναι πάντα κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και τους καινούργιους φίλους μας που έρχονται σήμερα κοντά μας, βλέποντας στη Νέα Δημοκρατία, στα στελέχη της, σε εμένα προσωπικά, τη μόνη πολιτική λύση στο πρόβλημα της χώρας. Δεν θα σας διαψεύσουμε. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη σας. Θα σας ξανακάνουμε υπερήφανους για τον τόπο μας.

Να είστε καλά. Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους και σας ευχαριστώ για τη στήριξη που δείχνετε στη μεγάλη μας Παράταξη. Να είστε καλά. Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Σας ευχαριστώ πολύ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: