11 Ιανουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Στις ΗΠΑ θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ονομασίας της FYROM. Κι ο νοών νοείτω. Και σιγά μην επιβάλλουμε το Βαρντάσκα. Εδώ μας άλλαξαν το Hellas και το έκαναν Greece για να μας απαξιώσουν. Έχουμε βλέπετε καλούς φίλους και συμμάχους.
**

Αισιόδοξος πάραυτα ο Κοτζιάς που ασφαλώς είναι καλός διπλωμάτης και το παλεύει για μετονομασία με ολίγη βαζελίνη ακολουθώντας τις οδηγίες της μητρόπολης.
**
Ζυμώσεις και στα κόμματα. Τώρα η συζήτηση  πέρασε σε φιλολογικό επίπεδο. Καλύτερα το Άνω Μακεδονία, το βόρεια ή το νέα. Ή άνω ή κάτω τα πράγματα θα γίνουν άνω-κάτω.
**
Παίζει και το nova Μακεδονία όπως ακούγεται και γράφεται και σ’ όποιον αρέσει. Άντε και το έλυσαν, να δούμε πως θα λύσουν το θέμα του Μακεδονικού χαλβά.
**
Και οι Έλληνες μάλλον απαθείς, κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, έτοιμοι για μια υποχώρηση ετοιμάζονται ν’ ασπαστούν τη Μητσοτάκεια ρήση ότι σε λίγα χρόνια θα το ξεχάσουμε. Περισσότερη νομίζω αντίδραση θα είχαν αν οι Σκοπιανοί θα προσπαθούσαν να ιδιοποιηθούν την καταγωγή του Γιώργου Κούδα από ότι του Μεγάλου  Αλέξανδρου.
**
Τώρα ο Σύριζα. Πήρε το μπαλάκι και δεν έχει που να το πετάξει. Φόβος μην εκραγεί στα χέρια του. τα δημοκρατικά και ανεξάρτητα ΜΜΕ αρχίζουν να προϊδεάζουν την κοινή γνώμη. Καλύτερα βόρεια,  όπως στο Βιετνάμ, καλύτερα νέα, όπως στη Νέα Ζηλανδία. Το ένα έχει αλυτρωτισμό το άλλο όχι. Σαφώς η διαπραγμάτευση πλέον γίνεται για τον προσδιορισμό γεωγραφικό ή επιθετικό και όχι για την ουσία.
**
Είναι και η άλλη άποψη. Δημοψήφισμα. Αστειότητες, μαθημένος ο Τσίπρας παίρνει ένα 85% όχι και το κάνει «ναι» ώσπου να καταλάβουμε τι γίνεται και στέλνει μετά την Μπαζιάνα κάθε χρόνο να διακρύζει στη Βεργίνα λέγοντας ότι ο Αλέξης έκανε ότι μπορούσε.
**


Δεν υπάρχουν σχόλια: