12 Ιανουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Γκαντεμιά κι αυτή με τον Κυριάκο. Μαύρα σύννεφα την ημέρα που ήρθε, βροχή και υγρασία. Και ένας ήλιος δειλά-δειλά εμφανίστηκε μόλις έφυγε.
**

Πάραυτα μεγαλειώδης υποδοχή από το πλήθος που έσπευδε να τον αγγίξει. Ούτε με τα λείψανα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω τέτοια υποδοχή.
**
Ήρθε φέρνοντας μόνο ελπίδα, κι ας λένε οι κακές γλώσσες ότι ήρθε να μοιράσει καφετιέρες Ζίμενς.
**
Συνωστισμός υποψηφίων. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα, τόσα και τόσα θαύματα έχει κάνει, μεγάλη η χάρη του.
**
Δεν γνωρίζω αν ο Κυριάκος επισκέφθηκε την ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον, κι αν από εκεί έστειλε κάποιο μήνυμα. Απ’ την Πέλλα που έστειλε, δεν μου φάνηκε και τόσο ξεκάθαρο. Εκτιμώ ότι στην κρίσιμη ώρα η ΝΔ θα πει «παρών».
**
Αυτά τα περί αλυτρωτισμού των γειτόνων που βάζει σαν εμπόδια ο Κυριάκος είναι προσχήματα. Σιγά μην πάρουν τη Θεσσαλονίκη οι Σκοπιανοί. Όσο εμείς θα πάρουμε την Πόλη με τον εξαδάκτυλο βασιλιά, τόσο θα την πάρουν κι αυτοί.
**
Είναι σαφές πλέον ότι όλη η μνημονιακή πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, ψάχνει τρόπο να χρυσώσει το χάπι. Όλοι φοβούνται τις παρενέργειες μιας απόφασης που στο άμεσο μέλλον θα χαρακτηριστεί ενδοτική.
**
Η ουσία είναι μία, δεν υπάρχει αθανασία, όπως λέει και το άσμα. Ο Αλέξης τελειώνει, ο Κυριάκος έρχεται για να τελειώσει κι αυτός σύντομα. Κανένας σήμερα δεν εκφράζει απόλυτα τη βούληση του ελληνικού λαού. Τι πιο ορθό και λογικό από ένα δημοψήφισμα. Για να το αποτρέπουν, κάτι φοβούνται και αυτό έχει σχέση άμεση με τη συνοχή του αντιμνημονιακού μετώπου.
**

Δεν ξέρω τι άποψη έχουν οι τοπικοί βουλευτές, αλλά καλό θα είναι να την ακούσουμε για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όχι άλλο κρυφτούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: