7 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος

Όπως παντού, έτσι και στην Πιερία, εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρα, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης. Η Αγρυπνία περιλάμβανε τον Όρθρο, τον Μέγα Αγιασμό και τη Θ. Λειτουργία.

Πριν την απόλυση, χειροθέτησε πνευματικό-εξομολόγο τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό. Ακολούθως, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς το παρακείμενο λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κορινού, όπου προεξήρχε και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε και σε όλες τις παραθαλάσσιες Ενορίες με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ευνοούντος και του καλού καιρού.

Η κεντρική τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στις 13.30 το μεσημέρι στην Παραλία Κατερίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή των κληρικών της Κατερίνης.
Η τελετή άρχισε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, όπου αναγνώστηκε με σύντομη ακολουθία, συνεχίστηκε με μικρή λιτανεία και ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Σε όλες τις ακολουθίες και τελετές ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θ. λόγο, εξήρε τη θεολογική σημασία της εορτής και τόνισε τις πρακτικές συνέπειες των εορτών στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Αναλυτικότερο φωτορεπορτάζ στην "ΤΟΠΙΚΗ" της Τρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: