12 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΟΚ: Οδηγούνται σε κλείσιμο τα δημοτικά ραδιόφωνα

Η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνοντας στο πολυνομοσχέδιο και τα δημοτικά ραδιόφωνα στη διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω δημοπράτησης, δρομολογεί το κλείσιμό τους, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δε γίνεται σεβαστή η θεσμική ιδιαιτερότητά τους, δεδομένου του σκοπού και της φύσης των υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, είναι το λιγότερο. Το σοβαρότερο είναι ότι το πλέγμα δημοσιονομικών, διαχειριστικών και διοικητικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται υποχρεωτικά στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθιστά πρακτικά αδύνατη και την υποθετική έστω συμμετοχή τους σε μια τέτοια διαδικασία δημοπράτησης» αναφέρεται.
Οι φωνές που υψώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή την ανάρτηση του ν/σ σε δημόσια διαβούλευση, αγωνίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο. «Μάταια όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αμετανόητοι κατέθεσαν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγή. Χωρίς προσθήκη της παραμικρής μέριμνας για τους εκατοντάδες εργαζομένους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα». Και προσθέτει:
«Άγνοια και αδυναμία κατανόησης ;Κυνική αδιαφορία; Ή μήπως σκόπιμη πολιτική επίθεση για την εξόντωση των ενημερωτικών φωνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντασσόμενη στο εξελισσόμενο κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του θεσμού της τοπικής δημοκρατίας που ως Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης έχουμε επανειλημμένως αναδείξει;».

Ψαριανός: Ζούμε με μια κυβέρνηση σταλινοφασιστών
Σχετικά με τη συμπερίληψη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δημοτικών ραδιοσταθμών στην ίδια διαδικασία αδειοδότησης με τους ιδιωτικούς, «πράγμα που δρομολογεί ξεκάθαρα το κλείσιμό τους» όπως σημειώνει, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με Το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε:
«Το βρίσκω πολύ λογικό. Ζούμε με μια κυβέρνηση σταλινοφασιστών. Συνεπώς, όποιος δεν είναι μαζί τους και δεν τους λιβανίζει, πρέπει να φιμωθεί, να κλείσει ή να πεθάνει.
Ευτυχώς δεν μπορούν να μας στείλουν σε Γκουλάγκ. Θα μας είχαν στείλει».
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: