6 Ιανουαρίου 2018

Στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός εν μέσω ασκήσεων με πραγματικά πυρά από Τουρκικά πλοία

Επίτιμος δημότης Καλύμνου πρόκειται να ανακηρυχθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που πρόκειται να επισκεφθεί το νησί για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων. Πρόκληση των Τούρκων στην επίσκεψη Τσίπρα - Καμμένου στην Κάλυμνο.

Την απόφαση ανακήρυξης πήρε προχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας τη δρομολόγηση λύσεων.

Στην Κάλυμνο πρόκειται επίσης να μεταβούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της γείτονος, ετοιμάζουν ασκήσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε 2 νέες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από πλοία του πολεμικού ναυτικού και για την επομένη της επίσκεψης Τσίπρα – Καμμένου σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι για τα Θεοφάνεια, δεσμεύοντας δυο περιοχές του Αιγαίου.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: