5 Ιανουαρίου 2018

"Eξαγωγή" μαϊμού με ρούχα σινιέ

Συνεχίζουν τις επιτυχίες οι ράμπο της Ιταλικής Αστυνομίας κατά του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου. Η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza), σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές του Μπρίντεζι μπλόκαραν ποσότητα μαμούθ κινέζικων ρούχων και γυαλιών τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 48ωρο αλλά οι Αρχές της γείτονας χώρας, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες αλλά και να εξασφαλίσουν την επιτυχία των περαιτέρω ερευνών κράτησαν απόρρητη την είδηση.

Παράνομο φορτίο προερχόμενο από την Ελλάδα περιείχε 25.000 χιλιάδες γυαλιά και είδη ένδυσης. Οι εξειδικευμένοι Ιταλοί αστυνομικοί, έχοντας την πληροφορία, σταμάτησαν για έλεγχο ένα τριαξονικό φορτηγό, το οποίο είχε βουλγάρικες πινακίδες και προερχόταν από λιμάνι της Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε πως μετέφερε συνολικά 25.000 χιλιάδες γυαλιά ηλίου και είδη ένδυσης.

Συγκεκριμένα το πρώτο φορτίο περιείχε 7.176 ζευγάρια γυαλιών χωρίς κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την προέλευσή τους αλλά και τον μεταφορέα. Το δεύτερο φορτίο περιείχε 18.820 σακάκια (μαϊμού) με ετικέτες φίρμες ιταλικών εταιρειών. Τα προϊόντα αυτά, θα διατίθεντο στην αγορά ως γνήσια ιταλικά και θα πωλούνταν σε υψηλές τιμές.

Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πως όλο το φορτίο ήταν κινέζικης κατασκευής και εισήλθε αρχικά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια συγκεκριμένο κύκλωμα το προώθησε στην Ιταλία, προκειμένου τα αμφιβόλου ποιότητας. Ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος είναι Έλληνας, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό χτύπημα κατά κυκλωμάτων παράνομων προϊόντων. Στέλνουμε ένα μήνυμα πως στα λιμάνια μας υπάρχει έλεγχος και προστατεύουμε τον καταναλωτή», διαμηνύει στέλεχος της Guardia di Finanza που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Τώρα οι Ιταλικές Αρχές επικεντρώνονται στο να ερευνήσουν την ακριβή διαδρομή του φορτίου μέσω της Ελλάδας αλλά και στο να εξακριβώσουν τους αποστολείς και τους παραλήπτες.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: