28 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πάντα έλεγα αυτόν τον Παπαδημητρίου πού τον ξετρύπωσε ο Τσίπρας. Αν κρίνουμε από το κυβερνητικό του έργο, μάλλον πρόκειται για «κύριο τίποτε». Ήταν και η σύζυγος του Ουρανία (Ράνια) με πλούσιο βιογραφικό. Ήρθαν απ’τις ΗΠΑ να μας σώσουν. Ευκατάστατοι αριστεροί, δεν αρνήθηκαν ένα επίδομα ενοικίου που πλήρωνε ο κάθε φτωχούλης του Θεού.
*
Λαβώθηκε η περηφάνια  τους και παραιτήθηκαν και ευχής έργο ήταν. Όταν αξιωματούχοι του είδους δεν αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, πώς να προκόψει η χώρα, όταν μάλιστα ηγούνται νευραλγικών υπουργείων.
*
Γιαλαντζί αριστεροί και αυτοί, θεωρητικοί της κακιάς ώρας, χορτασμένοι από τα αγαθά του καπιταλισμού ήρθαν δήθεν να βοηθήσουν την πατρίδα. Στην πραγματικότητα ήρθαν να ενταχθούν στη μεγάλη του μνημονίου σχολή κι ό,τι όφελος προκύψει.
*
Και συ βρε Αλέξη, δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Χάθηκαν φτωχά καλά παιδιά σαν τον Καρανίκα, να δικαιωθεί και ο αγώνας τους και ψώνισες από αμερικανικό φαστφουντάδικο;
*
Βέβαια τον νόμο για επιδότηση ενοικίου για τους επικρατείας τον πέρασες εσύ και καλά έκανες και τον συμμαζεύεις αλλά οφείλω να πω ότι τον ψήφισαν και οι γαλάζιοι (210 ψήφοι) και μάλιστα με ιδιαιτέραν θέρμη.
*
Κι επειδή βλέπω να αδειάζει η ομάδα και μυρίζει ανασχηματισμό, πρόσεξέ τον, κάτι θα βρεις. Άλλωστε μάλλον θα είναι ο τελευταίος ασπασμός. Δεν μπορεί κάποιοι μεμονωμένοι να αμαυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που, όπως και να το κάνουμε, για την ώρα υπάρχει παρά τις κραυγές του Αδώνιδος και των Σαμαροβενιζέλων.
*
Υ.Γ.: Με το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Παπαδημητρίου μια μέση οικογένεια θα μπορούσε να ζήσει 50 χρόνια με επάρκεια. Για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: