14 Μαρτίου 2018

Την Κυριακή η τέλεση Μνημοσύνου υπέρ των της Πατρίδος πεσόντων στη Μάχη του Λιτοχώρου

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων, Στρατιωτών και της Εθνομάρτυρος Μπουλιώς Λαλουμίχου που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο Μεταβατικό Απόσπασμα κατά την ομώνυμη Μάχη του Λιτοχώρου (30 προς 31 Μαρτίου 1946, ημέρα εθνικών εκλογών), θα τελεστεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο Λιτόχωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα γίνει Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας ΔΕΝ έχει καλέσει στην εκδήλωση αυτή κανένα κόμμα και καμία κομματική ή ιδεολογική οργάνωση, διότι η Επιμνημόσυνη Δέηση ΔΕΝ έχει κομματικό / ιδεολογικό χαρακτήρα, αλλά τελείται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Η ευταξία, η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν προς αποφυγή οιασδήποτε επιδίωξης για πολιτική / κομματική ή ιδεολογική εκμετάλλευση της εκδήλωσης αυτής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 8.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
10.15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση.
10.45 π.μ. Μετάβαση στο Ηρώον.
11.15 π.μ. Χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ).
Κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, κ. Δημήτριο Αδαμόπουλο.
Ομιλία από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης στο Μεταβατικό Απόσπασμα, κ.Νικόλαο Παπακωνσταντίνου (ή από αντιπρόσωπό του).
Προσκλητήριο Νεκρών.
Κατάθεση Στεφάνων.
Εθνικός Ύμνος.
Πέρας εκδηλώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: