13 Μαρτίου 2018

Απίστευτο: Δολοφόνησαν 30 πολιτικούς στο Μεξικό που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές

Περίπου 30 πολιτικοί που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό μέχρι σήμερα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αλφόνσο Ναβαρέτε.

Οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο δολοφόνων ήταν κυρίως υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι για έδρες στα τοπικά κοινοβούλια των μεξικανικών Πολιτειών, διευκρίνισε ο Ναβαρέτε. Η νοτιοδυτική Πολιτεία Γκερέρο είναι ανάμεσα σε αυτές που επλήγησαν περισσότερο.
Την 1η Ιουλίου, οι Μεξικανοί καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, τα μέλη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, τα μέλη των πολιτειακών κοινοβουλίων, οκτώ κυβερνήτες και δημάρχους, ανάμεσά τους και αυτόν της πρωτεύουσας.
Συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος προσπαθούν συχνά να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πολιτικούς, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, και βάζουν παράλληλα στο στόχαστρο πολιτικούς που μπορεί να αναλάβουν δράση εναντίον τους.
Η χώρα βίωσε τη σφοδρότερη έξαρση της βίας των τελευταίων δύο δεκαετιών το 2017, όταν σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, διαπράχθηκαν 25.399 ανθρωποκτονίες.
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: