13 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή του 5oυ & 3oυ ΓΕΛ Κατερίνης στο πρόγραμμα «Κόσμος και μικρόκοσμος»

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης έγινε μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που τιμά τη δημόσια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Κόσμος και μικρόκοσμος» ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό 20 συνολικά εργασίες μαθητών και μαθητριών.

Τονίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του 3ου και 5ου  Γενικών Λυκείων  Κατερίνης.

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένου περιεχομένου και εύληπτες. Αυτό φάνηκε από το έντονο ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου. 
Τονίζεται πως η εκδήλωση άρχισε στις 5.15μμ και τελείωσε στις 9.15μμ.

Η όλη προσπάθεια είναι μέρος της δουλειάς των παιδιών η οποία θα ολοκληρωθεί με βιωματική επίσκεψη στο εργαστήριο ALICE του CERN (Γενεύη), στο εργαστήριο BCI του πανεπιστημίου της Γενεύης και σε στοχευόμενους ιστορικούς χώρους και μνημεία της Ιταλίας (Σκάλα του Μιλάνου, Μουσείο Νταβίντσι, παλάτι Δόγηδων κ.ά)

Τα δημόσια σχολεία αποδεικνύουν πως παλεύουν ξεπερνώντας τις αντιξοότητες και μάλιστα τα παιδιά μας ξενυχτούν μόνο για τη γνώση.

Τη εκδήλωση τίμησε ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Καζταρίδης Γιάννης και οι Δ/ντες των δύο σχολείων, 5ου ΓΕΛ κ Κορύτσα Μαρία και 3ου ΓΕΛ Περδίκης   Γιώργος. Επίσης παρών ήταν και ο πρώην διευθυντής του 5ου ΓΕΛ κ. Μπιτόπουλος Βασίλης.

Την παιδαγωγική ομάδα που σχεδίασε και συντονίζει αυτό το σύνθετό πόνημα την αποτελούν:
Δήμοπουλος Δημήτρης φιλόλογος , Μαρινοπούλου Βούλα Κοινωνιολόγος, Μεταξιώτη Τζένη, φιλόλογος και Μαργαριτίδης Ανέστης πληροφορικός (Αρχηγός) από το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης, και
Κορύτσα Μαρία Αρχ. Μηχανικός (Διευθύντρια),  Γράμπας Αντώνης, Μαθηματικός, Σαββίδου Δέσποινα, Φυσικός και Σαραϊλιδης Κώστας, Φυσικός (Αρχηγός) από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: