26 Μαρτίου 2018

Στους 64 οι νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία

Aνείπωτη τραγωδία στη Ρωσία καθώς κάθε ώρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της φωτιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 64, εκ των οποίων πολλά παιδιά. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι αγνοούνται. Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο,Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.

Άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μία ολόκληρη τάξη σχολείου χάθηκε στις φλόγες.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και δίνει υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: