20 Μαρτίου 2018

Επιτέλους, ας κλέψουν αλλά ας βάλουν την πηγή τους



Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

Θα μου επιτρέψετε να πω πως εμένα αυτά τα δελτία με τίτλο «Η ΕΡΤ3 στην Κατερίνη» και «Η Κυριακή στο χωριό στο Στρουμφοχωριό» μου θυμίζουν λίγο ….ήρθε ο βουλευτής στο χωριό.


Πόσο «πίσω» μπορεί να είναι κάποιος επικοινωνιακά για να χρησιμοποιεί το πλέον απλό γεγονός για να αυτοπροβληθεί. Ποιο το όφελος της ανακοίνωσης δηλαδή; 


Να δει ο κόσμος ότι ήρθε η ΕΡΤ3 στην Κατερίνη, έβαλε κάγκελα στο δημαρχείο για να διαμορφώσει κηνοθετικά το χώρο και πήρε συνέντευξη το δήμαρχο;

Για γέλια και για κλάματα είμαστε και όχι για να περηφανευόμαστε που έκανε μισή ώρα δρόμο η ΕΡΤ3 να καλύψει την Κατερίνη, όταν δεν μπορούσε να καλύψει ολόκληρο συλλαλητήριο για το μείζον εθνικό ζήτημα των Σκοπίων.

Αντε χωριατάκια που διαφημίζετε την κρατική τηλεόραση λες και ήρθε ο Μεσσίας. Κι εμείς που καλύπτουμε χρόνια τώρα τις άνευ ουσίας-τις περισσότερες φορές –συνεντεύξεις σας, τρώμε στη μάπα και την ειρωνεία σας.

Πάω και στην άλλη είδηση της εβδομάδας. 
Το τι ειπώθηκε το διαβάσατε. Το νέο το γνωρίζετε. 

Ο Γιώργος Νταντάμης γνωστοποίησε και επίσημα πια στους δημοσιογράφους την πρόθεση του να διεκδικήσει το δήμο Κατερίνης.

Και πολύ καλά έκανε.

Οφείλω βέβαια να πω πως καθυστέρησε η επίσημη ανακοίνωση, αφού σύρθηκε πρώτα αρκετά σε μπλογκς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την αντίστοιχη σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε κι εμείς τα θέματα. Και όποιος έχει νου κατάλαβε.

Δεύτερη παρατήρηση. Δημοσιογράφος είναι αυτός που αφενός γράφει δημόσια και αφετέρου ζει από αυτό.

Είναι η δουλειά του, το επάγγελμά του, βγάζει το ψωμάκι του. Δεν είναι δημοσιογράφος όποιος ακουμπά ή έχει μπροστά του μικρόφωνο ούτε όποιος γράφει τις απόψεις του σε εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες.

Πάμε παρακάτω. Το γεγονός ότι το δικό μας επάγγελμα λόγω της προβολής το «αγαπάνε» πολλοί ανεπάγγελματοι είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Μην ξανακούσω λοιπόν «δημοσιογράφο» δημόσιο υπάλληλο, έμπορο, γιατρό ή ανεπάγγελτο συνταξιούχο να δηλώνει ρεπόρτερ και να παίρνει μέρος σε συνεντεύξεις . 

Σκεφτείτε πως θα σας φαινόταν να δήλωνε οποιοσδήποτε γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, κτηνίατρος ή φαρμακοποιός.

Κι επειδή τελευταία οι «δημοσιογράφοι» αυτοί «κλέβουν» με μεγάλη ευκολία, όχι μόνο ρεπορτάζ που κάποιοι τρώμε τα ποδαράκια μας και τα χεράκια μας για να τα καλύψουμε αλλά και στήλες, ας έχουν υπόψη τους ότι τα γραπτά μένουν, οι απεικονίσεις των γελοίων μπλογκς τους υπάρχουν.

Επιτέλους, ας κλέψουν αλλά ας βάλουν την πηγή τους. Ας πουν από πού κλέβουν και ποιου τα κείμενα χρησιμοποιούν για τις αναρτήσεις τους.

Αυτά και την επόμενη φορά θα δημοσιοποιήσω και τους αξιότιμους αυτούς «δημοσιογράφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: