13 Μαρτίου 2018

Γυρίζει-γυρίζει, γυρίζει και μυρίζει. Τι μυρίζει; Μυρίζει κάλπες.


Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

Γυρίζει-γυρίζει, γυρίζει και μυρίζει. Τι μυρίζει; Μυρίζει κάλπες.

Και συγκεκριμένα γαλάζιες κάλπες. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι λέει ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση ακούμε πολλά ονόματα αλλά πρέπει να έχουμε και ολίγη υπομονή.


Καθώς οι υποψηφιότητες-οι σοβαρές λέμε-δεν ανακοινώνονται μέσα από ανώνυμες σελίδες ή μπλογκς.

Αν βλέπεις τον εαυτό σου σοβαρά, μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις έναν σοβαρό τρόπο και αντίστοιχο της σοβαρότητας του αξιώματος που διεκδικείς.

Μιλάς με γρίφους γερόντισσα, θα πει κάποιος, και θα έχει και δίκιο.

Αναφέρομαι στις εκλογές για την νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. στην Πιερία. Πολλά ακούγονται, ακόμη περισσότερα γράφονται. Κάποια από τα ονόματα αυτά σίγουρα αποτελούν γαλάζια τρολλαρίσματα.
Παίζουν πάντως.

Κάποιοι κάνουν και πλάκα.  Πετάνε ή γράφουν ένα όνομα για να προκληθεί μια «αναστάτωση» -αν και πρέπει να τους πει κάποιος πως οι μόνοι που αναστατώνονται στην παρούσα φάση είναι καμιά 10ριά σύνολο σε όλο το νομό- μετά το ψιλο-μετανιώνουν και τα μαζεύουν.

Οποία σοβαρότης για μια κατά τα άλλα-θέλω να πιστεύω-σοβαρή διαδικασία.

Δεν θα μπω λοιπόν στον πειρασμό να αναφερθώ σε υποψηφιότητες αν και με γαργαλάει το χέρι.

Θα περιμένω στωικά μέχρι να μιλήσουν δημόσια οι ίδιοι και να το ανακοινώσουν και σε μας τους λαλίστατους δημοσιογράφους.

Η επικαιρότητα με έκανε να ασχοληθώ, καθώς το θέμα κυριάρχησε στα πηγαδάκια και της γενικής συνέλευσης της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη παρακαλώ συμμετοχή το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Κατερίνης  Σπύρος Κουλκουδίνας ειναι ο μόνος που δεν φαίνεται να ανησυχεί, καθώς  η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης «αναστήθηκε» κυριολεκτικά  στη διάρκεια της θητείας του,  θεωρείται αναμφισβήτητα  «απόρθητο κάστρο» και ο ίδιος αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Το αναγνώρισε και ο Τομεάρχης της Ν.Δ. στο Νομό Πιερίας που χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για «οργάνωση πρότυπο» που αποτελεί «παράδειγμα» σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν  τα βλέμματα όλων στρέφονται πια στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας.

Πολλοί οι μνηστήρες…να οργανωθούμε παιδιά, να κάνουμε εκλογές κάποια στιγμή.


Πάμε στην επικαιρότητα όμως, καθώς κάποιες συζητήσεις προκαλούν μάλλον μεγαλύτερη ανησυχία στους πολίτες.

Η συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας και τα απίστευτα σενάρια που ακούμε με αφορμή τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει παιδιά.
Σε λίγο θα μας πουν να αρχίσουμε το πλέξιμο της κάλτσας του στρατιώτη. Εντάξει, όχι ότι οι κρίσεις δεν είναι επικίνδυνες αλλά ας είμαστε λίγο προσεκτικοί.

Στην τοπική επικαιρότητα πάντως η κατάσταση είναι ειρηνική. Δεν έχουν βγει ακόμη μαχαίρια, πιρούνια ή άλλα σκεύη οικιακά.

Ξέρω όμως οι κουτάλες ανακατεύουν και μαγειρεύουν πυρετωδώς.

Εκείνο που ως πληροφορία έχω και δεν ξέρω αν θα διαψευστώ  είναι πως την προσεχή Τετάρτη ο Γιώργος Νταντάμης θα κάνει την επίσημη πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Πιερίας.

Δεν θα σας απασχολήσω άλλο με σενάρια σήμερα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα και μέχρι να φτάσει η ώρα της κρίσης, θα είμαστε εδώ να σχολιάζουμε.

Καλή μας εβδομάδα, με υπομονή, στοργή και ανοιξιάτικη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: