3 Μαρτίου 2018

Χάλκινη η Κατερίνα Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να μη συνέχισε το σερί των χρυσών μεταλλίων, όμως αυτή τη φορά θα φύγει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το χάλκινο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, έδωσε μεγάλη μάχη με τη Σιντόροβα και τη Μόρις μέχρι το τέλος.

Τελικά, σταμάτησε τον αγώνα της στα 4.80μ. Η Στεφανίδη, ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.70μ. τα οποία και πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 4.75μ και με την τρίτη τα 4.80μ. Μετά ο πήχης πήγε στα 4.85μ. όπου τόσο η Μόρις όσο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφεραν να περάσουν, σε αντίθεση με τη Σιντόροβα που τα ξεπέρασε με την πρώτη!
Έτσι, η Στεφανίδη και η Μόρις αποφάσισαν να πάμε στα 4.90μ. για τις άλλες δύο προσπάθειες τους. Η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει και έτσι, έμεινε με το χάλκινο μετάλλιο. Αντίθετα, τόσο η Μόρις όσο και η Σιντόροβα το ξεπέρασαν η πρώτη με τη δεύτερη προσπάθεια της και η Ρωσίδα με την τρίτη. Οι δύο αθλήτριες συνέχισαν τη μονομαχία τους στα 4.95μ. όπου το ξεπέρασε μόνο η Αμερικανίδα η οποία και πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο.
Φυσικά, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία για έκτη συνεχόμενη και όγδοη συνολικά σε επίπεδο γυναικών μεγάλη διοργάνωση θα ανέβει στο βάθρο. Το σερί της ξεκίνησε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Πόρτλαντ το 2016 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ακολούθησαν τα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και σε Πανευρωπαϊκό ανοικτού και κλειστού. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στην Πράγα και το ίδιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού το 2014 στη Ζυρίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: