11 Μαρτίου 2018

Ανατροπή για ΠΑΟΚ: Επιστροφή τριών βαθμών και με κόσμο στην Τούμπα

Δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην έφεση της με την αποφαση να βγαίνει μετά μαραθώνια σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε μετά από δεκάωρη διάσκεψη την πρωτόδικη απόφαση και δικαίωσε τον ΠΑΟΚ με το αναλυτικό σκεπτικό της ετυμηγορίας να ανακοινώνεται από Δευτέρα.

Στο δικέφαλο επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί που αφαιρέθηκαν, «σβήστηκαν» οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρων με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ να γίνεται τελικά σήμερα με κόσμο, ενώ το ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ στον Ολυμπιακό κατοχυρώνεται με 0-3.
H βαθμολογία έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:


*Σημειώνουμε ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για το -3 στο ματς με την ΑΕΚ που κανείς πλέον δεν μπορεί να βάλει στο χέρι στη φωτιά για το εάν δεν επιστραφούν κι εκεί οι βαθμοί με το δεδικασμένο του ΠΑΟΚ το οποίο δημιουργήθηκε στην Εφέσεων.

Από πλευράς ΠΑΟΚ υπήρξε αντίδραση αναφορικά με την απόφαση της έφεσης, με την οποία ξεκαθάρισε ότι θα κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε να οριστεί ξανά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Η ανακοίνωση: «Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας, πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Αναλυτικά η επίσημη απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο»

Αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να «πέσει» η απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό να διεξαχθεί κανονικά.

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»: «Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: