11 Μαρτίου 2018

Επί ποδός οι κάτοικοι της Ορεστιάδας -Σήμερα το συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ραντεβού στην κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας δίνουν σήμερα στις 13:30 το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής και της Β. Ελλάδας, με αφορμή την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης από Τούρκους.Το κάλεσμα έγινε από τον ο Κώστα Καραΐσκο, εκδότη του Αντιφωνητή και σκοπός του διοργανωτή, είναι να «πλημμυρίσει» η κεντρική Πλατεία από κόσμο και για συμπαράσταση στις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και για να ζητήσουν την άμεση αποφυλάκιση τους.

Χωρίς κομματικές ταμπέλες όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, «το κάλεσμα είναι για τον Δημήτρη και τον Άγγελο, που έχουν γίνει πια παιδιά όλων των Ελλήνων».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και συγγενείς του επαγγελματία οπλίτη, ο οποίος κατάγεται και από την Ορεστιάδα, ωστόσο δεν θα βρεθούν οι γονείς του -πιθανότατα να θέλουν να αποφύγουν μία επιπλέον συναισθηματική φόρτιση-, δεν θα παραστούν ούτε οι γονείς του υπολοχαγού, οι οποίοι αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσουν από την Καστοριά να ταξιδέψουν μέχρι τον Έβρο διότι το πρωί της Δευτέρας οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, θα περάσουν στην Αδριανούπολη για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία, με το ίδιο αίτημα, η οποία ξεκινήσει από την κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας, μέχρι το τελωνείο των Καστανέων και οι ποδηλάτες θα επιστρέψουν πίσω ώστε να συμμετέχχουν και εκείνοι στο συλλαλητήριο.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: