20 Μαρτίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ίσως είναι η πρώτη φορά που μετά τη μεταπολίτευση μία κυβέρνηση βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση έχοντας πολλά μέτωπα ανοιχτά.
**
Σε πρώτη γραμμή το Σκοπιανό που θα φέρει αναταράξεις αλλά και ανακατατάξεις στη βουλή μετά την επικύρωση της σύνθετης ονομασίας. Όλα είναι κοντά στο nova Macedonia που θα σημάνει και έξοδο του Πάνου Καμένου από το κυβερνητικό σχήμα.
**
Η πιθανότητα  μιας κυβέρνησης με ψήφο ανοχής εξαντλείται και η αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες αρχίζει να ωριμάζει.
**
Μέγα θέμα ακόμη και η στάση της Τουρκίας, οι διαρκείς απειλές που δεχόμαστε και φέρνουν την κυβέρνηση σε μια στάση προβληματισμού για την εξέλιξη των γεγονότων.
**
Κοντά σ΄όλα αυτά να προστεθεί και το πεσμένο φρόνημα του λαού καταπιεσμένου από τη φτωχοποίηση του. Δυστυχώς φτάσαμε σ’ ένα σημείο που μερίδα του υπερχρεωμένου κόσμου να θεωρεί μια σύρραξη ως πράξη λύτρωσης από τα αδιέξοδά του.
**
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά η «καθημερινότητα» έγινε πια δυσβάσταχτη, δεν μιλάμε πλέον για ποιότητα ζωής αλλά για αγώνα στοιχειώδους επιβίωσης.
**
Φτωχοί κομπάρσοι στο παιχνίδι των ισχυρών και των μεγάλων δυνάμεων παρακολουθούμε τις εξελίξεις αν θέλετε και με απάθεια, γιατί πλέον λίγα έχουμε να χάσουμε ή σχεδόν τίποτε αφού όλα σχεδόν πέρασαν σε ξένους ή στους παλιούς και νέους αναδυόμενους νταβατζήδες.
**
Διάβαζα με ενδιαφέρον μια άποψη φιλάθλων του ΠΑΟΚ ότι σε περίπτωση  επιστράτευσης αρνούνται να συμμετάσχουν. Κάποιοι θα πουν, για ένα γκολ οφ-σαιντ  ή για ένα πρωτάθλημα , άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
**
Σκεφθείτε λίγο και τον άνεργο νέο, όλη την περιθωριοποιημένη νεολαία, με τι φρόνημα και τι ψυχή θα πάει να υπερασπιστεί τη γη που του κατάσχουν, την πατρίδα που του έκλεψαν.
**
Και καταλήγεις. Μονόδρομος οι εκλογές. Και μετά τι; Καμένε κάνε το θαύμα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: