13 Μαρτίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τι κι αν οι Σλάβοι αυτοαναγορεύονται σε Μακεδόνες, τι κι αν οι Τούρκοι κάνουν κόσκινο το Αιγαίο, τι κι αν η χώρα είναι αποικία χρέους, τι κι αν οι πολίτες στην πλειοψηφία τους είναι πτωχοί, λεπτομέρειες. Μείζον θέμα της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας είναι ποιος θα ‘ναι φέτος πρωταθλητής.
**
Χάος στην Τούμπα, παίχτηκε ακόμα μία τραγωδία, τραγωδία χωρίς κάθαρση, με αναμονή να δώσει τη λύση σ’ αυτά «ο από μηχανής Θεός»
**
Και όλα τα κακά ξεκινούν από την πολιτεία. Με μια νυχτερινή απόφαση, απόφαση στρατοδικείου ανατρέπει το «κεκλεισμένων των θυρών» στην Τούμπα, ανοίγουν εφορίες, σφραγίζουν  εισιτήρια  για το μεγάλο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που ο κάθε υποψιασμένος πίστευε ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Ήταν θέμα χρόνου ποιος θα σκόραρε πρώτος.
**
Και για την  ιστορία. Ναι ήταν γκολ και επί της ουσίας και με τον κανονισμό αλλά και δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου από μια διαιτητική απόφαση. Δεν έπεσε και η πόλη.
**
Και τότε μπήκε στο γήπεδο ο Ιβάν ο τρομερός, δίκην Τεξανού σερίφη κι άρχισε να διεκδικεί το δίκιο του  l’ etat c’ est moi.
**
Και τι μέλλει γενέσθαι αφού το γκολ κατακυρώθηκε μετά από διαβουλεύσεις; Κάποια σολομώντεια λύση θα βρεθεί, άλλο που ο Ιβάν μπήκε στο γήπεδο μ’ ένα πιστολάκι, δεν είχε δα και κανένα καλάσνικοφ.
**
Και είναι φυσιολογικό να εισπράττει τα βέλη η κυβέρνηση αφού απέτυχε παταγωδώς στο μεγάλο θέμα της εξυγίανσης καθότι βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες οικονομικών συμφερόντων .
**
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών πλήττουν την εικόνα του λαοφιλούς ΠΑΟΚ. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση κι όταν ακόμη βλάπτεται. Είναι ορθό να λέμε ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα κι όχι στα δικαστήρια. Έχοντας όμως υπόψη ότι και τα γήπεδα δεν είναι χώροι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Ορθώς σημείωσε ο πολύπειρος Νίκος Αλέφαντος, αν είναι έτσι αντί για διακεκριμένους παίκτες  οι σύλλογοι να προσλαμβάνουν διακεκριμένους δικηγόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: