12 Μαρτίου 2018

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας: Η κατ’ εξοχήν γιορτή του πιερικού ποδοσφαίρου


Τον 18ο κάτοχο του περιμένει το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, μεθαύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 (ώρα 18:00 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης), στον 38ο Τελικό από συστάσεως της ΕΠΣ.

Φιναλίστ του τελικού όπως είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα ο “πρωτάρης” Εθνικός Νέου Κεραμιδίου και η έμπειρη πια Α.Ε. Καρίτσας (τρίτος τελικός που συμμετέχει την τελευταία πενταετία, χωρίς να έχει πετύχει να το κατακτήσει στους δύο προηγούμενους).

Όποια ομάδα συνεπώς από τις δύο, καταφέρει να το κατακτήσει, θα προστεθεί στις 17 μέχρι τώρα ομάδες της Πιερίας που το έχουν πετύχει, με πρώτο χρονικά τον Εθνικό Κατερίνης, 37 χρόνια πριν (το ...μακρινό 1981) και τελευταία την Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Π.Π.Π. (πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο την Α.Ε. Καρίτσας επίσης).

Πολυνίκης του θεσμού είναι βέβαια ένας άλλος ...ΕΘΝΙΚΟΣ, αυτός της Κατερίνης με Δέκα (10) κατακτήσεις κυπέλλου.  Ακολουθούν η Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Π.Π.Π. με έξι (6) και οι Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης και ΠΥΔΝΑ Κίτρους με τρεις (3) κατακτήσεις κυπέλλου.

Από δύο (2) κύπελλα έχουν κατακτήσει ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ Λόφου και ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ενώ από μία (1) φορά το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, έχουν κατακτήσει ένδεκα (11) ομάδες της Ένωσης.

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς, Όλυμπος Κατερίνης, Αναγέννηση Κολινδρού, Θερμαϊκός Κορινού, Γ.Α.Σ. Σβορώνος, Βατανιακός, Ερμής Εξοχής, Αιγινιακός, Ακαδημία Πλαταμώνα, Αναγέννηση Σφενδάμης και  Απόλλων Λιτοχώρου,.

Ο Εθνικός Κατερίνης μάλιστα (το 1996 στον Εύοσμο, νίκησε 2-1 τον Ηρακλή Λάρισας), και η ΠΥΔΝΑ Κίτρους (το 2016 στο Περιστέρι, νίκησε 1-0 τον Ιάλυσο Ρόδου) κατάφεραν να φτάσουν μέχρι “το τέλος της διαδρομής” και να αναδειχθούν ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Π.Π.Π. έφτασε επίσης μέχρι τον τελικό του Κυπέλου Ερασιτεχνών Ελλάδος (το 2001 στη Στυλίδα, ηττήθηκε όμως 2-1 από τον Θρασύβουλο Φυλής).

Ένας κύκλος “κλείνει” την Τετάρτη, με τον τελικό του Κυπέλου της Πιερίας και ταυτόχρονα ένας άλλος κύκλος “ανοίγει” για τον κάτοχο του κατά το επόμενο τρίμηνο, όπου και θα διεκδικήσει (μεταξύ 52 άλλων κυπελλούχων Ενώσεων) τον τίτλο του Κυπελλούχου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί τη γνήσια γιορτή του Πιερικού Ποδοσφαίρου, την οποία τόσο οι ομάδες που μετέχουν, όσο και -κυρίως- οι φίλοι του Ποδοσφαίρου όλης της Πιερίας, πρέπει να τιμούν με την παρουσία και τη συμπεριφορά τους.

Την Τετάρτη λοιπόν 14 Μαρτίου 2018, στις έξι το απόγευμα (18:00), όλοι οι δρόμοι της Πιερίας οδηγούν στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης (Γηπ. Πιερικού), για τον τελικό του Κυπέλου της ΕΠΣ Πιερίας.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!


Γενική Είσοδος: Πέντε (5) Ευρώ. Παιδιά και Γυναίκες, ΔΩΡΕΑΝ είσοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: