7 Μαρτίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ο Κουβέλης είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός. Τώρα γιατί δέχτηκε επιθέσεις από πολλές πλευρές είναι ανεξήγητο. Πιθανόν να οφείλεται σε κεκτημένη ταχύτητα των απανταχού μπλόγκερς  που μπέρδεψαν την έννοια της εκδίκησης με τον καφενειακό χαβαλέ.

**
Μάλιστα πολλοί απορούν πως ένας πρώην αρχηγός κόμματος δέχθηκε να αναλάβει υπουργείο υπό τον Πάνο Καμένο. Κατ΄αρχάς δεν πρόκειται για ανάθεση υφυπουργείου όπως από άγνοια ή εσκεμμένα παρουσιάζεται. Ο τίτλος του αναπληρωτή υπουργού είναι ισότιμος μ’ αυτόν του υπουργού.
**
Δεν είμαστε βέβαια συνηθισμένοι στην Ελλάδα να βλέπουμε ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς ν’ αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.
**
Η ανάληψη λοιπόν ενός υπουργείου που αξιολογήθηκε από την κοινή γνώμη ως υποβάθμιση θα μπορούσε κάτω από μια πιο αντικειμενική προσέγγιση να θεωρηθεί ως ένα επιπλέον εύσημο για τον μετριοπαθή πολιτικό.
**
Η ιδιαιτερότητα στην όλη υπόθεση εστιάζεται στο γεγονός ότι πρόκειται κατά πολλούς για μια ανίερη συνεργασία με τον Πάνο Καμένο που υπάρχουν μεταξύ τους τεράστιες διαχωριστικές  γραμμές.
**
Η ανάληψη ενός τέτοιου ρόλου από πλευράς Κουβέλη επιτρέψτε μου να τη σχολιάσω ως μια κίνηση SOS, μετά από τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την προκλητική στάση του Ερντογάν και τους αδέξιους χειρισμούς από πλευράς υπουργού Εθνικής άμυνας.
**
Τα όσα γράφονται περί ανοίγματος στην αριστερά είναι τελείως επιδερμικές προσεγγίσεις. Ο Τσίπρας ξέρει σ’ αυτή τη φάση πολύ καλά τι κάνει και αναζητεί πρόσωπα με εξωτερικούς συνδέσμους για να διαχειριστούν καλύτερα την κρίση. Δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής γιατί θα ξεπεράσω τα όρια της ευπρεπούς δημοσιογραφίας και θα προκαλέσω ένα νέο παροξυσμό στο διαδίκτυο.
**

Συμπερασματικά θεωρώ την τοποθέτηση του Κουβέλη στο υπουργείο άμυνας, κίνηση ματ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: