8 Μαρτίου 2018

Champions League: Στα προημιτελικά Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι

Με γκολ των Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα μέσα σε τρία λεπτά, η Γιουβέντους νίκησε με ανατροπή 2-1 την Τότεναμ μέσα στο Wembley και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Τότεναμ προηγήθηκε με τον Χέουνγκ-Μιν Σον στο 39’ και πλέον η Γιούβε ήθελε δύο γκολ, καθώς το πρώτο ματς στο Τορίνο είχε λήξει ισόπαλο 2-2. Στο 64’ μετά παό σέντρα του Λιχτστάινερ και κεφαλιά του Κεντίρα, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1 και τρία λεπτά μετά, ο «Πιπίτα» έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Πάουλο Ντιμπάλα και αυτός με άψογο πλασέ έκανε το 1-2.
Η Τότεναμ είχε δοκάρι στο τέλος με κεφαλιά του Κέιν, με τον Μπαρτσάλι να διώχνει πάνω από τη γραμμή και έτσι η «Γηραιά Κυρία» πήρε μια σπουδαία πρόκριση μέσα στο Λονδίνο.
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Βασιλεία έκανε την έκπληξη και κέρδισε με 2-1 μέσα στο “City of Manchester” την Σίτι, η οποία όμως πήρε την πρόκριση με το 4-0 μέσα στην Ελβετία. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ό Μοχάμεντ Ελιουνούσι ισοφάρισε στο 17’ και ο Μίκαελ Λανγκ στο 71’ ολοκλήρωσε την ανατροπή, χαρίζοντας μία νίκη γοήτρου στους Ελβετούς.
ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Γκουντογκάν (66΄ Ντίας), Λαπόρτ, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς, Ζιντσένκο, Τουρέ, Φόντεν (89΄ Ανταραμπιόγιο).
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Ράφαελ Βικί): Βάσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Ζούφι, Σούσι, Ομπερλίν (74΄ Φαν Βολφσβίνκελ), Ντιέ, Ελιουνούσι, Ριβέρος, Μπουά (68΄ Στόκερ).

Οι ρεβάνς της φάσης των "16":
Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0)
Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (1-3)
Τετάρτη 7/3
Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2 (2-2)
Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία 1-2 (4-0)
Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη (0-0)
Ρόμα - Σαχτάρ (1-2)
Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας - Μπάγερν (0-5)
Μπαρτσελόνα - Τσέλσι (1-1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: