8 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του KEA

Ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, τοματοπολτός, ζάχαρη, σαμπουάν, υγρό πιάτων και υγρό καθαρισμού γενικής χρήσης, πάνες) στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» που επέλεξαν να είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.

Προηγήθηκε η προετοιμασία και συσκευασία των προϊόντων, η παραλαβή, φόρτωση, εκφόρτωση, η συσκευασία τους, η διενέργεια καταμέτρησης συσκευασιών, απογραφής προϊόντων κ.α.
Η διανομή των ποσοτήτων, οι οποίες αναλογούν στις 2161 (για το μήνα Μάρτιο), δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούν σε 5153 συνολικά άτομα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, 09 Μαρτίου, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα: «Σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι και για τον λόγο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς και με γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα από την υπηρεσία μας. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία των δικαιούχων. Όπως γνωρίζετε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Γενικότερα,  ο  Δήμος Κατερίνης μέσω της  επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης όσων δημοτών μας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παραλαμβάνουν  τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.
Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.
Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των παραπάνω Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: