15 Μαΐου 2018

Τραγωδία στην Πετρούπολη: Σοκαριστικές οι καταθέσεις της 19χρονης και της μητέρας


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Κυριακή δύο γυναίκες, αλβανικής καταγωγής αλλά με ελληνική ταυτότητα, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Πρόκειται για την 19χρονη μητέρα του μωρού και τη μητέρα της, οι οποίες φέρονται να ομολόγησαν ότι σκότωσαν το βρέφος και το έριξαν στον κάδο, καθώς, όπως υποστήριξαν, «επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους των αστυνομικών αρχών σε σπίτια της γύρω περιοχής με βάση το DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

«Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που αφήναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συχγωρεθώ για αυτό που έκανα.. Δεν ήθελα να το σκοτώσω». Με αυτά τα λόγια απάντησε στους αστυνομικούς η 19χρονη κοπέλα, η οποία συνελήφθη, το απόγευμα της Κυριακής, μαζί με την μητέρα της, για τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο από ρακοσυλλέκτη στις 26 Φεβρουαρίου.

«Ο σύντροφός μου με χτύπαγε! Είχα κάνει παλιότερα έκτρωση»

Η καθ’ ομολογίαν της παιδοκτόνος-που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη και κατηγορείται μαζί με τη μητέρα της για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία- περιέγραψε στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τον τρόπο με τον οποίο του αφαίρεσε τη ζωή, όπως προκύπτει από την κατάθεσή της που εξασφάλισε ο «Ε.Τ.» :

«Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και της ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα ».

Η 19χρονη κοπέλα ανέφερε επίσης στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με τις έρευνες πως είχε μείνει ξανά έγκυος κατά το παρελθόν, καταγγέλλοντας πως ο τότε σύντροφός της την χτυπούσε:

«Έχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε H….. Μ…. και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. 

Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε, μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Λίγους μήνες αργότερα, άρχισε να βγαίνει με διάφορα άτομα, τονίζοντας πως μόνο μία φορά είχε σεξουαλική επαφή χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη. Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα», κατέθεσε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

«Το μωρό δεν ανέπνεε…»

Οι στιγμές που γέννησε μέσα στο μπάνιο και σκότωσε το παιδί της είναι ανατριχιαστικές.
«Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη (σ.σ. η μητέρα της) κάθισε απέξω γιατί δεν χωρούσαμε. Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περιέργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα...αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα , πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει».

Η κατάθεση της γιαγιάς του βρέφους - «Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου!».

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας η 19χρονη σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού που κατασχέθηκε από κάμερα ασφαλείας, αναγνώρισε τη μητέρα της να κρατάει στα χέρια της δυο σακούλες και να κατευθύνεται στον κάδο απορριμμάτων, οπού βρέθηκε το νεογνό. Η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε οτι δεν γνώριζε πως η κόρη της ήταν έγκυος και πως αντελήφθη ότι γέννησε, αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ ήδη βρισκόταν εντός του σπιτιού έξω από το μπάνιο.

«Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός έρχεται σε αντίθεση με αυτόν της κόρης της. Ωστόσο ομολόγησε πως το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων», επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας.

«Μετά δυο μέρες η... ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο και η... μου είπε ότι έκανε μ…. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι.», ανέφερε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εγκατέλειψε το νεκρό βρέφος: «Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου! Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: