14 Μαΐου 2018

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ανανέωση πάνω από 50%

Ο στόχος επετεύχθη τονίζουν στη ΝΔ και δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την προσέλευση 155 χιλιάδων μελών της κεντροδεξιάς παράταξης που προσήλθαν για να ψηφίσουν τους προέδρους και τα μέλη των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter έκανε λόγο για ένα ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα «155.000 πολίτες, 2.500 εθελοντές και περισσότεροι από 8.000 υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπροσώπων μας, έκαναν σήμερα πράξη την δέσμευσή μου για μια ανοιχτή, σύγχρονη, μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Τους ευχαριστώ από καρδιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα 155.000 ενεργά μέλη που σύμφωνα με τη ΝΔ είναι αριθμός ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). Παράλληλα στην εσωκομματική διαδικασία ανεδείχθησαν 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο Συνέδριό της ΝΔ το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Αν και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα στην κεντροδεξιά παράταξη κάνουν ήδη λόγο για την ανανέωση του κομματικού μηχανισμού κατά 50% ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσοστό ενόψει και των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται

Σε 400 σημεία, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους 66 νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους 339 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα 9μέλη συμβούλιά τους, αλλά και τους 1.000 νέους σύνεδρους, θα ανακοινωθούν σήμερα το πρωί.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: