17 Μαΐου 2018

Στην Ατλέτικο το Europa League, 3-0 την Μαρσέιγ στον τελικό

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε για τρίτη φορά το Europa League στα τελευταία εννιά χρόνια, καθώς επικράτησε 3-0 της Μαρσέιγ στον τελικό του "Stade de Lyon".
Πρωταγωνιστής ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, καθώς ήταν αυτός που σκοράροντας στο 21' και στο 49' "καθάρισε" το ματς, ενώ ο Γκάμπι διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 89'.
Αυτό ήταν το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ατλέτικο, καθώς εκτός απ' τα Europa League (2010, 2012, 2018) έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1962 κόντρα στη Φιορεντίνα.
Όσον αφορά στη Μαρσέιγ, μετά το Champions League (1991), δεν κατάφερε να γίνει και η μόνη γαλλική ομάδα με το Europa League, έχοντας πλέον στην διοργάνωση (UEFA Cup) τρεις χαμένους τελικούς.
Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στον αγωνιστικό στο 74ο λεπτό και έγινε ο 14ος Έλληνας που παίζει σε τελικό διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τους 11 του Παναθηναϊκού στο "Wembley", τον Άκη Ζήκο (Μονακό) και τον Αλέξανδρο Τζιόλη (Βέρντερ).

Λίγο έλειψε μάλιστα να... ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς, καθώς στο 82', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό Ανγκισά, Σανσόν, Παγέτ (32' Μαξίμ Λόπεθ), Τοβέν, Οκάμπος (55' Ενζί), Ζερμέν (74' Μήτρογλου).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλκο (46' Χουάνφραν), ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Κορέα (88' Πάρτεϊ), Κόκε, Γκριεζμάν (90' Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: