23 Ιουνίου 2018

Στους 16 το Βέλγιο - «Ζωντανή» η Γερμανία

Με γκολάρα του Τόνι Κρος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γερμανία νίκησε με ανατροπή 2-1 την Σουηδία και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για την φάση των 16.
Οι Σουηδοί προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Όλα Τοϊβόνεν στο 32’, όμως με την έναρξη του β’ μέρους, ο Μάρκο Ρόις ισοφάρισε σε 1-1. Στο 82’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ζερόμ Μπόατνεγκ, ωστόσο στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κρος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Όλσεν που φέρει ευθύνη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31' Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Κιέσε Τέλιν).

Με το ίδιο σκορ νίκησε νωρίτερα το Μεξικό τη Νότια Κορέα και έτσι έκανε το 2/2 στον 6ο όμιλο. Ο Κάρλος Βέλα με πέναλτι στο 26’ άνοιξε το σκορ και ο «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες στο 66’ έκανε το 0-2. Για τους Κορεάτες μείωσε στις καθυστερήσεις ο Σον.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Ταε Γιόνγκ): Τζο, Λι, Τζανγκ, Κιμ, Μινγού Κιμ (84' Χονγκ), Τζου (64' Λι), Κι, Μουν (77' Τζουνγκ), Χιάνγκ, Λι, Σον.
ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (68' Μάρκες), Γκαγιάρδο, Κάρλος Βέλα (77' Ντος Σάντος), Λοσάνο (71' Κορόνα), Ερνάντες.

Στον 7ο όμιλο, στο εντυπωσιακότερο ματς του Μουντιάλ μέχρι τώρα, το Βέλγιο συνέτριψε την Τυνησία με 5-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16.  Δύο γκολ για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σημείωσε ο Εντέν Αζάρ (6΄ πεν., 51΄), άλλα τόσα ο Λουκάκου (16΄, 45΄+3), που έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ, κι ένα ο Μπατσουαγί στο 90΄, ενώ για τους Αφρικανούς μείωσαν στο 18΄ ο Μπρον και στο 90΄+3 ο Καζρί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ουσιαστικά προκρίθηκαν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι Τυνήσιοι ελπίζουν σε ένα «θαύμα» με συνδυασμό αποτελεσμάτων.
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράιν, Φερέιρα-Καράσκο, Ε. Αζάρ (68΄ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86΄ Τίλεμανς), Λουκάκου (59΄ Φελαϊνί).
ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Σ. Μπεν Γιουσέφ (λ.τ. 41΄ Μπεναλουάν), Μεριά, Μπρον (λ.τ. 24΄ Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59΄ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: