21 Ιουνίου 2018

Πολυδιάστατη και δημιουργική η διαδρομή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κατά την πολιτιστική περίοδο 2017-18

Σημαντικές διακρίσεις, υψηλές μαθητικές επιδόσεις, βραβευμένες συμμετοχές σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα συνθέτουν την πολυδιάστατη - δημιουργική δράση & ατζέντα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, κατά την πολιτιστική περίοδο 2017 -18.

Ειδικότερα, στο VI Διεθνές Φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης παιδιών και νέων, το οποίο τιτλοφορείται «Ο κόσμος στις παλάμες σας», οι μαθητές της καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου Ελένης Σαμακοβλή: Χριστόφορος Ορφανίδης (σύνθεση), Μανταλένα Μεντόλη (φωνητική), Φωτεινή Κουτσικανίδη (πιάνο), απέσπασαν το πρώτο βραβείο. Επιπλέον, η μαθήτρια Φωτεινή Κουτσικανίδη κατέκτησε το δεύτερο βραβείο, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά.
Παράλληλα, στη θεματική ενότητα των ανώτερων θεωρητικών, με καθηγητές τους Θεοφίλη Γραμματικού και  Χαράλαμπο Ναβροζίδη (διευθυντή του ωδείου), αντίστοιχα, επιδόθηκαν 6 πτυχία στους κάτωθι μαθητές: Ευαγγελία Κοροβέση, Φανή Σιαμπάκου, Στυλιανή Τζιώρτζιου, Παντελή Χατζούδη, Φώτιο Αμανατίδη, Κυριακή Λασκαρέλια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, διαχρονικά οι μαθητές του Ωδείου, οι οποίοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα της μουσικής, εισάγονται με υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις σχολές Μουσικολογίας.

Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο, έθεσε υπό την αιγίδα του πλειάδα μουσικών εκδηλώσεων, ενώ με καθηγήτριες τις Κατερίνα Μόκκα και Βίκυ Χαρτοματσίδου αντίστοιχα, διοργάνωσε δωρεάν σεμινάριο για 48 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν και να «ψηλαφήσουν», το θαυμαστό κόσμο της μουσικής.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας: «Διαχρονικά το Δημοτικό Ωδείο συνιστά εργαλείο πολιτισμού για τον τόπο μας, το οποίο παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Μέσα σε δύσκολους καιρούς με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό και με την προτροπή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, επενδύουμε στη μουσική παιδεία και ενισχύουμε το έργο προσωπικού και μαθητών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: