21 Ιουνίου 2018

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» υποστηρικτής του θεσμού της σχολικής βιβλιοθήκης

Προσφορά του βιβλίου του κ. Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων… και τέκνων» στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΔΙΟΝΥΣΗ Α.ΠΑΣΧΑΛΗ» προκειμένου να παραδώσουν το βιβλίο του δικηγόρου-επιμελητή ανηλίκων ε.τ. κ. Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων..και τέκνων».

Τη νομική σύμβουλο κ. Ι. Παπαδιαμαντή, τον δικηγόρο-πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνη Νεδελκόπουλο, τον πολιτικό μηχανικό-Μέλος του ΤΕΕ κ. Στέφανο Αβραμίδη καθώς και τον ίδιο το συγγραφέα κ. Δημήτριο Δημηνά, υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης μαζί με τον Προϊστάμενο τμήματος Ε΄ επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ακριτίδη Νικόλαο και την Προϊσταμένη τμήματος ΣΤ επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαρία Συργιάννη.

Ο κ. Π. Ανανιάδης αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας του κ. Πασχάλη να προμηθευτεί και να δωρίσει μία μεγάλη ποσότητα βιβλίων στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας και πρότεινε αρχικά να διοχετευθούν τα βιβλία στα γραφεία των σχολικών συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να αποτελέσει εργαλείο  διδασκαλίας τόσο για τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όσο και για τους μαθητές.

Ο κ. Ακριτίδης Νικόλαος ευχαρίστησε κι αυτός τον κ. Δ. Πασχάλη για την ευγενική του κίνηση, αναφέρθηκε και στην παρελθοντική στήριξη του προς τα σχολεία της Πιερίας και τόνισε ότι η Ελλάδα από συστάσεώς του κράτους είχε ευεργέτες, όπως είναι και ο κ. Πασχάλης.

Η κα Ιωάννα Παπαδιαμαντή επεσήμανε την πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Δ. Πασχάλη για να στηρίξει το θεσμό της σχολικής βιβλιοθήκης και επέλεξε για το λόγο αυτό το βιβλίο «ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ..ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ» του κ. Δ. Δημηνά. Η αρωγή του κ. Πασχάλη προς την παιδεία, την εκπαίδευση είναι διαρκής με κάθε δυνατό τρόπο όπως και με βοήθεια στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και με υποτροφίες σε μαθητές και σήμερα και με τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών. Το βιβλίο του κ.Δημηνά, δικηγόρου και ε.τ. ανηλίκων, ενός ανθρώπου με πλούσια συγγραφική πένα, θα αποτελέσει βοήθημα για την πρόληψη και καταστολή την νεανικής παραβατικότητας μέσω της διδασκαλίας του από τους σχολικούς συμβούλους και τους διδάσκοντες.

Ο συγγραφέας κ. Δ. Δημηνάς αναφέρθηκε στο βιβλίο και στις πραγματικές ιστορίες τις οποίες αφηγείται, αποτέλεσμα της θητείας του ως επιμελητού ανηλίκων και τόνισε τη σημασία που έχει τόσο για τους γονείς, τους δασκάλους όσο και για τους μαθητές, καθώς αφυπνίζει συνειδήσεις γονέων σε σχέση με την εκπαίδευση των παιδιών τους αλλά και παραδειγματίζει τα παιδιά και τα νουθετεί έτσι ώστε να μην καταφεύγουν σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες που στιγματίζουν την πορεία της ζωής τους. Ευχαρίστησε τον κ. Δ. Πασχάλη για την ευγενική και αθόρυβη αυτή χειρονομία του καθώς και για τη συνολική προσφορά του στην εκπαίδευση και δήλωσε ότι τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η κοινωνία μας ιδιαίτερα σήμερα, ικανούς, με ηθική και τάση προσφοράς στον συνάνθρωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: