24 Ιουνίου 2018

Καιρός: Η «Ήρα» πλησιάζει την Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από τα δυτικά με τα φαινόμενα που το συνοδεύουν να είναι κατά τόπους έντονα - Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα.
Όπως αναφέρει το northmeteo.gr, το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ήρα», αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τα δυτικά, τη Δευτέρα (25/6), φέρνοντας έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση σε σχεση με τις θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου.


Η Τρίτη (26/6) θα είναι η κύρια μέρα της κακοκαιρίας, με τον καιρό να βελτιώνεται από το πρωί της Τετάρτης (27/6).

Με βάση τα τωρινά στοιχεία, οι περιοχές που θα δεχθούν τα εντονότερα φαινόμενα είναι :
  • Κεντρική Μακεδονία (Ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό)
  • Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες
  • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • Δυτική Ελλάδα
  • Βορειοανατολικό Αιγαίο
Με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.
Στο χάρτη (που μπορείτε το δείτε στην gallery) αποτυπώνονται οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο, ενώ τις επόμενες ώρες θα βγει αναλυτική πρόγνωση με περισσότερη έμφαση ανά περιοχή.
- Με θαυμαστικό οι περιοχές στις οποίες τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με μεγάλη διάρκεια.
- Οι κόκκινες περιοχές δηλώνουν την υψηλή πιθανότητα έντονων φαινομένων.
- Στις κίτρινες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο μεμονωμένα και χωρίς μεγάλη διάρκεια, χωρίς να αποκλείονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους.
- Στις πράσινες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και σποραδικά, χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥ  τις πρωινές ώρες της Κυριακής (24/6) στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση στα ανατολικά της χώρας.
Στην Αττική αναπτύσσονται λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 19 και 26 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Αττική – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, «σάρωσαν» την Αττική το βράδυ του Σαββάτου.
Οι ουρανοί «άνοιξαν» για τα καλά ενώ, αστραπές και βροντές συνέθεσαν ένα σκηνικό που μόνο ελληνικό καλοκαίρι δεν θυμίζει.
Σημαντικά προβλήματα αναφέρθηκαν στο Κερατσίνι όπου πλημμύρισε η λεωφόρος Δημοκρατίας και εγκλωβίστηκαν οδηγοί με τα οχήματά τους, χωρίς όμως να χρειασθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Στους δρόμους της Αθήνας επικρατούσε μάλιστα κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω του ότι βρισκόταν σε εξέλιξη και νυχτερινός αγώνας δρόμου.
Ο καιρός τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τη Δευτέρα (25/6) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει από την Παρασκευή (22/6) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που με σχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Τη Δευτέρα (25/6): Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.
Την Τρίτη (26-06-2018): Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: