21 Ιουνίου 2018

«Σούπερ» Κροατία, συνέτριψε την Αργεντινή - Πρόκριση για τη Γαλλία

Εντυπωσιακή η Κροατία, συνέτριψε με 3-0 την Αργεντινή στο Νίζνι Νόβγκοροντ και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ.

Αντίθετα, η Αλμπισελέστε βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας, καθώς ακόμα και σε πιθανή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς με την Ισλανδία, θα έχει κακή διαφορά τερμάτων λόγω της αποψινής ήττας.
Από τραγικό λάθος του Καμπαγέρο, ο Άντε Ρέμπιτς με ωραίο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 53’, ο Λούκα Μόντριτς στο 80’ με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0 και στις καθυστερήσεις ο Ιβάν Ράκιτιτς από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56’ Παβόν), Μασκεράνο, Έντσο Πέρες (68’ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54’ Ιγκουαΐν).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57’ Κράμαριτς), Μόνριτς, Πέρισιτς (82’ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (92’ Τσόρλουκα).

Γαλλία - Περού 1-0

Πρόκριση και για τη Γαλλία, καθώς μετά την Αυστραλία (2-1), νίκησε με 1-0 το Περού και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16. Αντίθετα, το Περού με 2/2 ήττες δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 34’. Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε, έτσι, ο νεότερος σκόρερ της Γαλλίας ever σε Παγκόσμιο Κύπελλο (19 ετών και 183 ημερών), σπάζοντας το ρεκόρ του Νταβίντ Τρεζεγκέ από το 1998 (20 ετών και 246 ημερών στο ματς με την Σαουδική Αραβία).
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Πογκμπά (89' Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Μπαπέ (75' Ντεμπελέ), Ζιρού
​ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροντρίγκες (46' Σανταμαρία), Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82' Ρουιντίας), Γιοτούν (46' Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο

Δανία - Αυστραλία 1-1

Στο μεσημεριανό παιχνίδι της ημέρα, Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και έτσι η πρόκριση έμεινε ανοιχτή για την τελευταία αγωνιστική, με τους Δανούς βέβαια να έχουν το πλεονέκτημα καθώς χρειάζονται μία ισοπαλία κόντρα στην ήδη περασμένη Γαλλία.
Ο Κρίστιαν Έρικσεν με πολύ ωραίο γκολ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, ενώ τα «Καγκουρό» ισοφάρισαν στο 38’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάιλ Γέντινακ, όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία.
ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κίαερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Ν. Γιόργκενσεν (68' Κορνέλιους), Έρικσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ, Σένε, Πόουλσεν (59' Μπρεϊτγουέιτ), Σίστο.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρούσε (69' Αρζάνι), Ναμπούτ (75' Γιούριτς), Μούι, Γέντινακ, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς (82' Ίρβιν)

H βαθμολογία του 3ου ομίλου
Γαλλία 6 (3-1)
Δανία 4 (2-1)
Αυστραλία 1 (2-3)
Περού 0 (0-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: