17 Νοεμβρίου 2018

Οι «αντισυστημικοί» πατριώτες της Χρυσής Αυγής εκθειάζουν τα ιδιωτικά σχολεία

Σαββίδης Παναγιώτης

Συμπαραστάτες στην απαράδεκτη, αντιδραστική, απόφαση, να μην γιορτάσουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων την φοιτητική – Παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, βρήκαν οι ιδιοκτήτες τους,  στην «χρυσή αυγή».
Άδραξαν την ευκαιρία οι βουλευτές της «χρυσής αυγής» και μέσα από ένα παραληρηματικό λόγο του Γιάννη Λαγού, που εξύμνησε την χούντα των συνταγματαρχών, έδωσε εύσημα στους ιδιοκτήτες των σχολείων, για την επαίσχυντη απόφαση τους, να μην γιορτάσουν στα σχολεία τους την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το γεγονός αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην κατεύθυνση της συντηρητικής στροφής   που θέλουν να επιβάλλου στην  νεολαία και τον λαό ισχυρά επιχειρηματικά  συμφέροντα, καπιταλιστές. Η  συμβιβαστική γραμμή, «άκου, βλέπε, μην μιλάς», βρίσκει πρόθυμους υποστηριχτές  την «χρυσή αυγή », για αυτό αβαντζάρει, με στόχο την δημιουργία συντηρητικών αντανακλαστικών.
 Η λογική του άβολου μαθητή, που δεν πρέπει να αμφισβητεί, να σκέφτεται, να κρίνει, να παλεύει, να αγωνίζεται, αποτελεί κυρίαρχο αστικό  ιδεολόγημα, που φαίνεται ότι τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν τον προμαχώνα αυτής της κατεύθυνσης, από τους εμπόρους της παιδείας και της γνώσης.
Σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και η «χρυσή αυγή», αφού η διατεταγμένη υπηρεσία της από το σύστημα, είναι να αναχαιτίζει κάθε προσπάθεια του λαού και της νεολαίας, να ριζοσπαστικοποιηθούν, για να παλέψουν, για την ζωή που πρέπει και αξίζουν να ζουν, με βάση τις δυνατότητες της εποχής.
Αυτό φοβούνται οι ταγοί του αστικού πολιτικού συστήματος, οι πολιτικοιδεολογικοί  φορείς της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
 Για αυτό συκοφαντούν μεγάλες, λαμπρές, ιστορικές, στιγμές του λαού και της νεολαίας όπως το Πολυτεχνείο, που αναδεικνύει το μεγαλείο του αγώνα, ότι κάτω από προϋπόθεσες, ο λαός  γίνεται γίγαντας, διώχνει τον φόβο και παλεύει ακόμα και με γυμνά χέρια για το δίκιο και την ελευθερία του.
 Γιατί στις πύλες του Πολυτεχνείου ήταν τα παιδιά του λαού που δεν φοβήθηκαν και με τα στήθη τους έφραξαν τα τανκς που πέρασαν από πάνω τους.
Αυτό το νόημα θέλουν να απαξιώσουν, να χλευάσουν, διάφοροι βαστάζοι του συστήματος όπως η «χρυσή αυγή».
 Συκοφαντούν με ψέματα τον αγώνα των φοιτητών, ότι τάχα δεν υπήρχαν  νεκροί στο Πολυτεχνείο και ας υπάρχει  σύλλογος των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους και κάνουν εκδηλώσεις για τα γεγονότα εκείνα, κόντρα στην λήθη και την αμάθεια.
Συνδέουν την  σαπίλα και την παρακμή του συστήματος με την δήθεν «γενιά» του Πολυτεχνείου που τελικά συμβιβάστηκε και κοίταξε την πάρτη της.
Το κάνουν αυτό επιλέγοντας συγκεκριμένα πρόσωπα που όντως πέρασαν από την άλλη μεριά και ενσωματώθηκαν.
Εσκεμμένα όμως αγνοούν τους χιλιάδες λαού που κατέβηκε εκείνες τις ημέρες στους δρόμους και πάλευε μαζί με τους φοιτητές, για λαϊκές ελευθερίες, για  ψωμί, για παιδεία, πολλοί από αυτούς δεν σταμάτησαν να παλεύουν για αυτά τα αιτήματα και τα επόμενα χρόνια, αιτήματα που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Το περιεχόμενο της πάλης και του αγώνα θέλουν να στραπατσάρουν, για να περάσουν το ψευδεπίγραφο μήνυμα, ότι είναι μάταιο να παλεύεις για τα δικαιώματα στην ζωή σου, ότι άλλοι ορίζουν τις ζωές μας και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ότι δεν υπάρχει ανιδιοτελείς προσφορά και ιδανικά που αξίζει να θυσιάζεις και την  ζωή σου αν χρειαστεί.
 Γιατί οι αγώνες του λαού και της νεολαίας και κυρίως οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες δεν είναι κάποιο μουσειακό είδος, αλλά εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα και συνδέουν το νήμα της ιστορίας, για την τελική νίκη του λαού.
Όσα ψέματα και να πουν, όσα εμπόδια και να βάλουν, την μετατροπή της λαϊκής οργής σε συνειδητή οργανωμένη πολιτικοκοινωνική  δράση και αγώνα, δεν θα το αποτρέψουν, δεν θα το σταματήσουν.
Συνεχίζουμε ανυπότακτα στον δρόμο του Νοέμβρη.
Συνεχίζουμε αντικαπιταλιστικά, αντιμονοπωλιακά, θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: