20 Φεβρουαρίου 2017

Παράγοντες, παραγοντισμοί και παραγοντίσκοι




Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού 

Άνοιξε ξαφνικά η συζήτηση για την πλατεία Δημοκρατίας. Διάβασα με προσοχή τόσο την ανακοίνωση των Αρχιτεκτόνων όσο και των Διπλωματούχων Μηχανικών αλλά και του ΤΕΕ.
Καθώς επίσης και τις απόψεις που κατέθεσε ο Άλλος Δρόμος.


Όταν οι επιστημονικοί φορείς του τόπου, οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν για το κτίριο, καταθέτουν διαφορετικές απόψεις, αντιλαμβάνεστε πόσο πιο δύσκολο είναι να εκφράσουν άποψη οι μη ειδικοί.

Να κατεδαφιστεί ή να μην κατεδαφιστεί το κτίριο; Είναι ή όχι ιστορικό;

Να σας πω την ταπεινή μου άποψη, το συγκεκριμένο κτίριο θα το έλεγα και άσχημο αν δεν με είχε λίγο φρενάρει η θέση των Αρχιτεκτόνων που μου προκάλεσε πρέπει να πω και μεγάλη έκπληξη.

Διότι, αν η ιστορικότητα ενός κτιρίου έγκειται στη χρονολογία ή στον αριθμό των ορόφων, τότε σίγουρα έχουμε κι άλλα τέτοια κτίρια.

Θα συμφωνήσω με τους Μηχανικούς και τους υπογράφοντες την κοινή επιστολή με το Ν.Τ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Δεν έχει χαρακτηριστικά ούτε καν υποψία ιστορικότητας και πραγματικά δεν ξέρω για ποιο λόγο ξεσηκώθηκε τέτοια θύελλα αντιδράσεων.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι πως αν πρόκειται να γίνει συνολική ανάπλαση της πλατείας, δεν μπορεί να διακόπτεται η οπτική της από οποιοδήποτε κτίριο.

Αυτή είναι η άποψή μου, χωρίς να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει άλλη οπτική ή ενδεχομένως λεπτομέρειες του θέματος που σίγουρα δεν γνωρίζουμε και ξέρουν καλά άλλοι.

Πάμε τώρα στα της Ν.Δ. γιατί έχω εντοπίσει τελικά τη γάγγραινα του κόμματος αυτού.

Είναι ο παραγοντισμός.
Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θεωρούν ότι η άποψή τους είναι εκείνη που πρέπει να καθορίζει τις εξελίξεις, τις αποφάσεις, ακόμη και τις συναντήσεις.

Έτσι λοιπόν εκφράστηκε δυσφορία από μερίδα αυτών των παραγόντων ότι η συνάντηση της Κεφαλογιάννη με κομματικά στελέχη το πρωί του Σαββάτου δεν έπρεπε να είναι «κλειστή» αλλά ανοικτή.

Την ίδια στιγμή που το κόμμα ματαίωνε μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις.

Και δεν είναι ότι έχουν αυτή την άποψη. Είναι ότι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να παραγοντίσουν ….χαρακτηρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις με μεγάλη ευκολία.

Αφήστε το τηλέφωνό σας παιδιά, να σας ρωτάνε.

Επίσης να εκδοθεί ανακοίνωση ότι απαγορεύεται η συνάθροιση κομματικών στελεχών, αν πριν δεν υπάρξει σχετική αδειοδότηση από τους βασιλικότερους του βασιλέα.

Ένας εν ενεργεία βουλευτής πέθανε. Αυτό μάλλον ως είδηση τους αφήνει αδιάφορους. Πάνω από όλα το καλό του κόμματος και η επικοινωνιακή τακτική.

Ευτυχώς δεν είναι πολλοί. Ούτε καν επικίνδυνοι.
Είναι απλώς εριστικοί.

Άντε και καλή μας ημέρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: