31 Μαρτίου 2017

Σχέδια Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030

Καραβάκια και σκάφη στον Θερμαϊκό Κόλπο, πράσινα σημεία στις γειτονιές, ένα σύστημα αστικής κινητικότητας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και να περιλαμβάνει μετρό, μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, είναι ορισμένα από τα σχέδια της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγική 2030: Παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης», η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, υποστήριξε πως «το 2030 μπορεί να φαίνεται μακρινό, αλλά, μέσα σε δεκατρία χρόνια μπορούν να συμβούν δομικές αλλαγές».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έξι χρόνια της έως τώρα διοίκησής του, τονίζοντας πως διπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε δίκτυο δομών για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και προχώρησε σε διοικητική αναδιάρθρωση και οικονομική εξυγίανση του κεντρικού δήμου.
«Τώρα ήρθε η ώρα να μεγιστοποιήσουμε την προσπάθειά μας. Να διασφαλίσουμε την κληρονομιά αυτή για τις επόμενες γενιές και να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης. Της πόλης του 2030», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, αναλύοντας τη στρατηγική των επόμενων ετών που προχωρά στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Α.Καρ.
"'Ονειρα θερινής νυχτός" χαρακτήρισε ο Σταύρος Καλαφάτης τα σχέδια του Γιάννη Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη του 2030 στο "Πρακτορείο 104,9Fm"
"Αυτό που γίνεται σήμερα είναι τραγέλαφος. Ας διεκδικήσει ο δήμαρχος τα αποθεματικά ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον αρμόδιο υπουργό κ.Χαρίτση και ας αφήσει για μετά τα όνειρα θερινής νυχτός" ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για τη Στρατηγική της πόλης το 2030.
Ο κ.Καλαφάτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", υποστήριξε πως "ο κ.Μπουτάρης έχει δηλώσει πως θα είναι δήμαρχος έως 100 ετών, εφόσον το θέλουν οι πολίτες. Το 2030 και μετά από 20 χρόνια δήμαρχος, πιστεύω πως θα έχει φτάσει σε ένα σημείο πολιτικής ωρίμανσης αρκετά καλό. Πιστεύω πως θα έχει μάθει να κάνει στοιχειωδώς τους διαγωνισμούς για το φωτισμό της πόλης, το αποτεφρωτήριο που το λέει εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να γίνει βήμα, να κρατήσει την πόλη καθαρή από χιόνια και να συνεννοηθεί για μείζονα ζητήματα της πόλης με τον περιφερειάρχη".
Α.Καρ.
Για απουσία συγκεκριμένων προτάσεων της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο η διοίκηση του δήμου
Για ουσιαστική αποχή  από την εκδήλωση «Στρατηγική 2030: Παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης» και για απουσία συγκεκριμένων προτάσεων κατηγόρησε, με ανακοίνωση της,  την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η διοίκηση του δήμου επισημαίνει ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ουσιαστικά απείχε «από αυτή τη συνεργατική διαδικασία για το μέλλον της πόλης», στην οποία «συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά και άλλες δημοτικές παρατάξεις, όπως η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη»»
«Κι ενώ η παράταξη του κυρίου Καλαφάτη έλαμψε δια της απουσίας της και από αυτήν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσει το μέλλον της πόλης, για το οποίο κόπτεται ρητορικά, σπεύδει τώρα να κατηγορήσει τη δημοτική Αρχή ότι δεν παράγει έργο. Είναι άλλη μια προσφιλής της τακτική: να επιχειρεί «να κάνει το άσπρο μαύρο». Όμως οι Θεσσαλονικείς βλέπουν το έργο που έχει γίνει και είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν και να το εκτιμήσουν.», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: