17 Μαρτίου 2017

EN ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



Είδες αντίποινα ο Ερντογάν. Έστειλε στην Ολλανδία πίσω οκτώ γελάδια και αποφάσισε να βγάλει τούρκικα γελάδια καλύτερης ποιότητας. Συμβολική πράξη. Θα μπορούσε να στείλει πίσω τόσα άλλα πράγματα. Γιατί προτίμησε γελάδια;
***
Τελικά ήταν προβοκάτσια. Το πακέτο-βόμβα με αποστολέα Αδωνι ήταν δουλειά των πυρήνων της φωτιάς. Αυτό μας έλειπε. Υπεράνω πάσης υποψίας ο Αδωνις. Για να ευχαριστήσει τον Σόιμπλε ήταν ικανός να στείλει το κεφάλι του Αλέξη επί πίνακι.
***
Όποιος διάβασε το ρεπορτάζ για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στο Γέρακα, λίγα διάβασε πολλά κατάλαβε. Το φιλανθρωπικό του έργο έφτασε μέχρι το Πακιστάν. Και κατανοώ τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά μέχρις ενός σημείου. Όχι κι έτσι.
***
Κάτι ψήνεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ. Τρεις βουλευτές από το Ποτάμι κι ένας λεβέντης από τον Λεβέντη βρίσκονται ένα βήμα πριν την προσχώρησή τους στη Συμπαράταξη. Το Ποτάμι μάλλον το πήρε ο ποταμός παρά τις δημοσκοπήσεις που επιμένουν ότι μπαίνει στη Βουλή.
***
Κι ώσπου να κοπάσει ο θόρυβος του τρομο-δέματος στο Σόιμπλε προέκυψε κι άλλο προς τον κ. αξιότιμο Τόμσεν του ΔΝΤ. Εικονικός αποστολέας ο Κικίλιας. Και σιγά μην έβαζε εκρηκτικά ο Κικίλιας. Στην καλύτερη περίπτωση θα είχε στείλει σπανακόπιτα.
***
Ξέρετε γιατί ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της φωτιάς, για να μην κάνουν μάγκα τον Αδωνι. Όχι και να τον βγάλουν στην αντίσταση.
Προσοχή κυρία Μέρκελ η σειρά σου. Αν σου’ρθει πακέτο απ’την Χατζηβασιλείου καλώς, αν σου’ρθει απ’ τον Κυριάκο τα μάτια σου δεκατέσσερα. Ο Κυριάκος συνηθίζει να στέλνει τσικουδιά.
***
Τι κάζο ήταν κι αυτό. Μας τράβηξε ένα σουλτάν μερεμέτ η Μπεσίκτας και μας χόρεψε με συρτάκι. Δεν πειράζει πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι. Μαθαίνω ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε εξαδάκτυλο σέντερ-φορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: