31 Μαΐου 2017

Καλοκαιρινό σχολείο για παιδιά 5-12 ετών στο Δ. Παύλου Μελά

To “άλλο σχολείο-καλοκαιρινό σχολείο” θα ανοίξει τις πύλες του στις 26 Ιουνίου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στο Δήμο Παύλου Μελά. Το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί στις 11 Αυγούστου στοχεύει στο να εξυπηρετήσει τους γονείς -κατοίκους του δήμου οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων αδυνατούν να αφήσουν σε ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά τους.

Επιπλέον, μέσα από την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα του προγράμματος, τα παιδιά  θα διασκεδάζουν, θα καλλιεργούν και θα διευρύνουν τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους.
Παράλληλα το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να  κοινωνικοποιηθούν.
Τα οφέλη του προγράμματος για τα παιδιά είναι ότι έχει δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ψυχαγωγία τους, ευαισθητοποίηση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής οικολογίας, δραστηριότητα και άσκηση, αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά,  ανάπτυξη φιλίας και οικοδόμηση σχέσεων και ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων.
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έως 225 παιδιά, 75 σε κάθε Δημοτική Ενότητα, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε τρία τμήματα των 25 παιδιών και θα πρέπει να φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει επτά (7) εβδομάδες και συγκεκριμένα από 26 Ιουνίου έως  11 Αυγούστου 2017, ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 06.45- 16.00 και θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία των τριών δημοτικών ενοτήτων Ευκαρπίας, Πολίχνης και  Σταυρούπολης.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: