20 Μαΐου 2017

Εγκληματικό μπάζωμα καναλιού και άλλες ζημιές

Εδώ και μία εβδομάδα συνεχίζεται το κλείσιμο και η καταστροφή του καναλιού, που γίνεται με απόρριψη βράχων και λοιπών μπαζών, υλικών που δεν  επεξεργάζεται ο σπαστήρας του εργοτάξιου της κοινοπραξίας που έχει το έργο της διάνοιξης του νέου περιφερειακού Κατερίνης. 


Μέχρι σήμερα αν και το θέμα δημοσιοποιήθηκε από τις 10 /5/2017 δεν ίδρωσε το αυτί κανενός υπεύθυνου. Έτσι λοιπόν στο κανάλι που βρίσκεται κάθετα στο γεφύρι μετά τους σηματοδότες Παλαιού Κεραμιδίου με το Νοσοκομείο συντελείται εδώ και μερικές ημέρες πρωτοφανής και εγκληματική περιβαντολογική καταστροφή με εγκληματική και "ύποπτη" ανοχή των αρμοδίων, οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αδιαψεύστοι μάρτυρες. 
Στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται πως μεγάλο ερπυστριοφόρο της ίδιας εταιρίας κατέστρεψε την άσφαλτο του οδοστρώματος, αφού αντί να φορτωθεί σε ειδικό όχημα και ένφορτο  να οδηγηθεί στο εργοτάξιο, ανέβηκε από την κοίτη της γέφυρας του Πέλεκα, από το ύψος κολυμβητήριου, στο δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο. Εκτός από την υποχώρηση του οδοστρώματος, έσπασε αγωγό νερού, που για μία εβδομάδα και μέχρι χθες το πρωί έτρεχε, ενώ με τις ερπύστριες του χάλασε την άσφαλτο της οδού. 


Ειδοποιήθηκαν τόσο οι αρμόδιοι του Δήμου Κατερίνης για το μπάζωμα του καναλιού, όσο και η ΔΕΥΑ Κατερίνης για το σπασμένο αγωγό. Οι μεν πρώτοι, την πρώτη ημέρα που τους έγινε γνωστό το θέμα απαντήσαν, ότι θα ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία τους για να εξετάσει το θέμα, μετά από 9 ημέρες που εκ νέου ενημερώθηκαν, ότι συνεχίζεται ακόμη το μπάζωμα απαντήσαν χθες ότι δεν είναι αρμοδιότητά του Δήμου αλλά της Περιφερειακής Ενότητας. 
Μέχρι λοιπόν να αποφασίσουν ποιοι είναι αρμόδιοι, παραπέμποντας από τον Άννα στον Καιάφα, τους αφιερώνονται οι φωτογραφίες μήπως και συγκινηθούν τόσο οι ίδιοι ανευθυνο-υπεύθυνοι και αδιάφοροι, όσο και οι πραγματικά αρμόδιοι που ίσως να μην έχουν λάβει γνώση.
 Γιώργος Φουστάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: