14 Ιουνίου 2017

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά στο Λονδίνο

Σε τουλάχιστον 12 αυξήθηκαν οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην πολυκατοικία «Πύργος Γκρένφελ» στο Λονδίνο σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο ότι ο αριθμό των θυμάτων θα αυξηθεί.


Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 79 ανέρχονται οι τραυματίες, ενώ 18 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, κάποιος έριξε ένα μωρό από το παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου, το οποίο έπιασε ένας από τους γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο του δυστυχήματος.

Η Σαμίρα Λαμράνι είπε ότι είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να σώσει το μωρό της πετώντας το από το παράθυρο του «ενάτου ή δεκάτου ορόφου», ενώ από κάτω περίμενε κόσμος για να το πιάσει.

«Οι ένοικοι έβγαιναν στα παράθυρα των διαμερισμάτων τους ουρλιάζοντας. Τα παράθυρα ήταν μισάνοιχτα, μια γυναίκα έκανε χειρονομίες ότι πρόκειται να πετάξει το μωρό της και αν μπορεί κάποιος να το πιάσει. Ένας άνδρας έτρεξε και κατάφερε να το πιάσει».

«Η φίλη της κόρης μου είπε ότι παρατήρησε κάποιον που είχε φτιάξει ένα είδος αυτοσχέδιου αλεξίπτωτου με το οποίο προσπαθούσε να πέσει από το παράθυρό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: