26 Ιουλίου 2017

«Διπλό» στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός – Εντός έδρα ήττα για την ΑΕΚ

Με δύο γκολ του Μπεν και ένα του Εμενίκε στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι και έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στις 2 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αντίθετα, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-2 στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μόνο με... θαύμα θα μπορέσει να πάρει το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.


Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3
Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπεν άνοιξε το σκορ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ταβάμπα ισοφάρισε σε 1-1. Και πάλι ο Μπεν έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ένα πολύ ωραίο γκολ στο 56ο λεπτό. Στο 88’ ο Εμενίκε μπήκε στη θέση του Μπεν και τρία λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς (73΄ Ν. Μίλετιτς), Ν. Μίλετιτς, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82΄ Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταβάμπα, Τζούρτζεβιτς. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80΄ Πάρντο), Μάριν (81΄ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88΄ Εμενίκε). 



ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2
Από δύο στημένες φάσεις η ΑΕΚ, έχασε με καθαρό σκορ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η υπόθεση πρόκριση στα play off του Champions League έγινε εξαιρετικά δύσκολη. 
Η «Ένωση» μπροστά στο κοινό της στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε 2-0 από τους Ρώσους στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον Γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Τζαγκόεφ (45') και Βερνμπλουμ (56') τα γκολ για την ΤΣΣΚΑ που είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60’ Κλωναρίδης ), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ Τζαγκόεφ (75' Νάτχο), Γκολοβίν (83' Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87' Μακάροφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: