27 Ιουλίου 2017

Τραγωδία με δύο νεκρούς στη Λάρισα

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, τύπου TL 20 το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.
Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.
Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα. 
H ενημέρωση από την Πυροσβεστική:



Τι προηγήθηκε

Συναγερμός σήμανε από τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης σε αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ εξαιτίας πληροφορίας για πτώση αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας στην περιοχή των Δένδρων της επαρχίας Τυρνάβου.
Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Δέκα επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν έρευνες στις περιοχές Πλατανούλια και Δένδρα. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Απάτσι του στρατού.
Όπως ανέφερε η αστυνομία της Λάρισας το σήμα του μονοκινητηρίου αεροσκάφους δεν εντοπιζόταν από τις 21.00. O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης είπε πως το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.
Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος κατά πληροφορίες ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: